• Home
  • Nieuws
  • Zorgen over zero emissie-zones? Spreek je uit

Zorgen over zero emissie-zones? Spreek je uit

Geplaatst op      Leestijd: 2.5 minuut
Zorgen over zero emissie-zones? Spreek je uit

Stadspartij Nijmegen maakt zich net als veel ondernemers en inwoners zorgen over de gevolgen van de zogenaamde zero emissiezones die per 1 januari 2025 in drie gebieden in Nijmegen komen. Vanaf die datum mogen veel vervuilende bedrijfsvoertuigen zoals bestelbusjes en vrachtwagens op benzine en diesel niet meer deze gebieden inrijden. Dit gaat gelden in de Binnenstad, Hof van Holland en campus Heijendaal. En niet alleen hier, het rijk heeft afspraken gemaakt met alle grotere steden om met zero emissiezones te gaan werken. Het doel is schonere lucht en het aanmoedigen van meer schoon vervoer.

Knelpunten vragen om oplossingen
Stadspartij Nijmegen is helemaal voor een schonere stad met meer ruimte voor inwoner, bezoeker en ondernemer. Maar het gevolg van zero emissiezones mag nooit zijn dat ondernemers onbedoeld in de knel komen, omdat zij die overstap nog niet kunnen maken. Daarom zijn er volgens Stadspartij Nijmegen meer oplossingen nodig. Dat kan door te werken met ontheffingen, maatwerk en advies.

Eerder stelde Stadspartij Nijmegen al politieke vragen erover (lees hier). Woensdag 13 maart gaat de gemeenteraad op verzoek van Stadspartij Nijmegen opnieuw in debat over die zorgen en knelpunten.

Om draagvlak voor die oplossingen te krijgen heeft Stadspartij Nijmegen wel de signalen van alle bezorgde ondernemers nodig. De gemeente brengt die momenteel in kaart. Dat doet ze via een zogeheten zienswijzeprocedure.

Stadspartij Nijmegen heeft in het afgelopen jaar al veel bezorgde ondernemers en inwoners gesproken. Het is belangrijk dat al die ondernemers en inwoners nu allemaal zo'n zienswijze met een beschrijving van hun zorgen indienen. Zonder deze signalen zwart op wit te hebben, kunnen we niet helpen om met voldoende oplossingen te komen. Deze zienswijze indienen kan tot en met 28 maart 2024.

Hoe dien je een zienswijze in?
Een zienswijze indienen klinkt ingewikkeld maar is best eenvoudig. Het kan per brief, mail of via telefoon.

Wat kun je meenemen in jouw zienswijze?
  • Waarom maak je je zorgen?
  • Waarom kom je als ondernemer of inwoner in de knel als je straks niet meer met een bedrijfsvoertuig op benzine of diesel het gebied in mag?
  • Waarom zijn de voorgestelde oplossingen voor jou geen haalbare mogelijkheden?
  • Wat zou je graag anders zien? Welke oplossingen stel je zelf voor?
Weet je echt niet hoe je zo'n zienswijze moet maken? Download hier dan een voorbeeldbrief.
Insturen van je zienswijze kan uiterlijk 28 maart 2024 door:
Meer informatie?
Wil je eerst meer lezen over zero emissiezones en wat ze inhouden, welke oplossingen er zijn en wat het College van plan is in Nijmegen? Lees dan verder via onderstaande links.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid