• Home
  • Nieuws
  • Ben van Hees erelid van Stadspartij Nijmegen

Ben van Hees erelid van Stadspartij Nijmegen

Geplaatst op      Leestijd: 3.5 minuut
Ben van Hees erelid van Stadspartij Nijmegen

Ben van Hees, de man die het hart van Nijmegen vertegenwoordigt, is geëerd met de benoeming tot erelid van Stadspartij Nijmegen. Zijn naam staat synoniem voor toewijding en liefde voor onze mooie stad. Gedurende 24 jaar heeft Ben zijn grote talenten en tomeloze energie gewijd aan Nijmegen, als zowel raadslid als wethouder. Met zijn benoeming als erelid bedankt Stadspartij Nijmegen hem voor alles wat hij voor ons en de stad heeft betekend.

Bij Stadspartij Nijmegen word je erelid als je keer op keer bewijst dat je een groot Nimweegs hert hebt. Door in verenigingen te zitten, of ze op te zetten. Door altijd een advies, tip of verhaal te willen delen met je stadsgenoten. En je altijd voor hen in te willen zetten. Op welk gebied dan ook.

Voor ons is het daarom niet meer dan logisch om Ben van Hees de titel 'erelid' te geven. Ben heeft zijn hele leven al een groot hart voor de stad. Zowel politiek als cultureel. Zo heeft hij meerdere stichtingen en verenigingen mede opgericht of heeft hij in het bestuur gezeten: de Stichting Jan van Teeffelen, het Cultuurhistorisch Platform Rijk van Nijmegen, Nijmegen Blijft In Beeld, Stichting Wederopbouwstad Nijmegen en Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omstreken. Zoals je ziet, Ben houdt ontzettend van Nijmeegse cultuur en erfgoed. Ook na zijn pensionering blijft hij een drijvende kracht achter de culturele ontwikkeling van de stad. Niet gek met zijn achtergrond als modeontwerper en docent aan de Academie van de Kunsten.

Daarnaast is Ben een van de founding fathers van de Stadspartij Nijmegen. Hij heeft zo niet alleen zijn stempel gedrukt op hoe onze partij nog steeds in de Nijmeegse samenleving staat, maar ook op de standpunten die wij nog steeds uitdragen in de gemeentepolitiek.

Als grondlegger van Stadspartij Nijmegen heeft Ben geschiedenis geschreven, waarbij hij een onwrikbaar baken is gebleken. Zijn bruggenbouwende vaardigheden, ongekende constructieve kritiek en betrokkenheid hebben de fundamenten van onze partij gevormd. Stadspartij Nijmegen, vandaag de dag een belichaming van lokale liefde en politieke betrokkenheid, is zijn blijvende erfenis.

Ben begon zijn carrière in de gemeenteraad bij D66 in 1990. Dat hield hij vol tot 1998, maar toen begon het te kriebelen. Ben had andere plannen, vooral voor zijn geliefde Nijmegen. Zo kwam het dat hij in 2002 de lokale partij Nijmegen Nu oprichtte. De focus kwam te liggen op politiek die écht alleen op zijn stad en haar bewoners was gericht. In 2009 richtte hij samen met Albaer Hillen, Leon Busschops en John Brom een nieuwe lokale partij op onder de naam De Nijmeegse fractie. Nu bekend als Stadspartij Nijmegen.

Uiteindelijk heeft Ben van Hees de eervolle rol van raadslid maar liefst twintig jaar vervuld. In de periode van 2014 tot 2018 was hij namens Stadspartij Nijmegen wethouder van onder andere de binnenstad en cultuurhistorie. Thema's die hem al die jaren zo herkenbaar maakten: altijd sprong hij in de bres voor het meer koesteren van ons erfgoed, Nijmeegse tradities en een bruisende en ondernemende binnenstad die van 'place to buy' langzaamaan een 'place to meet' is geworden. Als erfgoedliefhebber schreef hij een aantal bijzondere verdiensten op zijn conto: het herstel van het Quack Monument en de terugkeer van de torenspits van de Christus Koningkerk in Hengstdal.

Hij streed zijn hele politieke carrière voor een trots, vrij en sociaal Nijmegen. En dat doet hij nog steeds. De liefde voor Nijmegen is bij Ben nooit overgegaan. Dat grote hart voor de Nijmeegse cultuur én voor Stadspartij Nijmegen zit er nog steeds. Bij ons is hij namelijk nog steeds naast een actief betrokken en zeer gewaardeerd lid ook de immens wijze fractie-adviseur.

Naast de mooie en zeer verdiende onderscheiding als lid van de orde van de Blauwe steen, ontving Ben in 2014 ook nog de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau als bekroning op zijn onvermoeibare inzet voor het welzijn van de stad.

Ook via deze weg willen wij Ben bedanken voor alles wat hij voor Nijmegen en voor Stadspartij Nijmegen heeft gedaan. Deze onderscheiding als erelid van Stadspartij Nijmegen is ontzettend terecht. Een onderscheiding die zijn bijdrage aan politiek, cultuur en gemeenschap van Nijmegen symboliseert én een onderscheiding voor alles wat hij voor onze partij tot op de dag van vandaag heeft betekend. Het speldje dat hij heeft ontvangen markeert officieel de erkenning voor zijn onuitputtelijke toewijding en liefde voor Nijmegen.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.