• Home
  • Nieuws
  • Wethouder trapt offensief tegen lelijke graffiti af

Wethouder trapt offensief tegen lelijke graffiti af

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Wethouder trapt offensief tegen lelijke graffiti af

Het is een doorn in het oog van veel Nijmegenaren. Bekladding van gevels door lelijke graffiti. Daarom kwam Stadspartij Nijmegen met een voorstel om ruimte te maken voor mooie streetart én tegelijk lelijke graffiti veel sneller en grondiger aan te pakken. Wethouder Jean Paul Broeren heeft het voorstel uitgewerkt. Afgelopen week trapte hij deze grondige aanpak zelf af.

Deze aanpak betekent dat we niet, zoals we tot voor kort deden, als gemeente alleen de eigen objecten schoon houden. De stad pakt graffiti nu aan samen met ondernemers en eigenaren, ook op hun gevels en objecten. Zij kunnen zich melden als hun pand of andere eigendommen beklad zijn. Daarvoor is er nu een speciaal graffitimeldpunt. Particuliere huiseigenaren betalen vervolgens niets voor het laten weghalen van de bekladding. Ondernemers betalen een bescheiden bijdrage mee. Ook betaalt het Huis voor de Binnenstad mee aan het eerste offensief bij de snelste melders.

Een echte aanpak volgens het 'wij fixen het' principe van Stadspartij Nijmegen. Een aanpak die werkt en die uitgaat van de snelste oplossing voor een schone en mooie stad. Een aanpak die ook helemaal past bij onze wethouder die na een loopbaan in de bouw als wethouder nu weer eens de werkschoenen (zie foto) mocht aantrekken.

Heb je een graffiti op je pand? Meld het dan bij nijmegen.nl/graffiti.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.