• Home
  • Nieuws
  • Trots op sociale supermarkt in winkelcentrum Dukenburg

Trots op sociale supermarkt in winkelcentrum Dukenburg

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Trots op sociale supermarkt in winkelcentrum Dukenburg

Waar mensen die naar de Voedselbank gingen eerst altijd een krat meekregen waar de spullen al voor hen waren uitgezocht, krijgen ze nu de mogelijkheid om hun boodschappen zelf te kiezen. Dat kan vanaf 2024 in winkelcentrum Dukenburg in een zogenoemde sociale supermarkt.

Als Stadspartij Nijmegen zijn wij erg blij dat deze sociale supermarkt er komt én dat hij op een centrale plek komt te zitten. Deze sociale supermarkten zijn er ook in de buurt van het Goffertpark en in Nijmegen-Noord. Met nog meer van dit soort supermarkten zorgen we ervoor dat Nijmegen socialer én vrijer wordt.

De sociale supermarkt is al jaren één van onze belangrijkste speerpunten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen op zijn eigen manier mee moet kunnen doen met de maatschappij. Dus ook als je een wat minder grote portemonnee hebt. Keuzevrijheid is belangrijk voor ieder mens, al helemaal als dat gaat om boodschappen.

Door een krachtenbundeling van Stadspartij Nijmegen, GroenLinks en D66 worden steeds meer van dit soort supermarkten gerealiseerd. En dat is fijn, want op deze manier wordt er rekening gehouden met de behoeften van mensen die het even iets minder hebben. Het is voor velen al een grote stap om naar de Voedselbank te gaan voor ondersteuning. Het krijgen van een krat eten, zonder daar zelf enige zeggenschap over te hebben, maakt het dat velen de stap niet zetten om voor hulp bij de Voedselbank aan te kloppen. Terwijl het vaak juist voor verlichting in de kosten kan zorgen.

Daarnaast krijgt de sociale supermarkt in winkelcentrum Dukenburg ook een zijingang. Er bestaat namelijk veel schaamte rondom het feit dat je gebruik moet maken van voedselhulp. Op deze manier hoopt de sociale supermarkt van de Voedselbank ook deze mensen over de streep te kunnen trekken en de hulp, zonder al te veel zichtbaarheid, toch te accepteren.

Met de sociale supermarkten maakt Nijmegen een stap, om zonder schaamte hulp aan te nemen. En in die hulp alle keuzevrijheid te krijgen die je wilt. Een stap naar een vrijer en socialer Nijmegen, om trots op te zijn.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.