Watertappunten voor honden gefixt

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Watertappunten voor honden gefixt

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Niet alleen wij hebben daar last van, ook onze trouwe viervoeters die we graag mee uit wandelen nemen hebben dan behoefte aan extra koelte en water. Daarom pleit de Stadspartij Nijmegen al een tijdje voor het plaatsen van watertappunten voor honden.

Afgelopen maand kregen we te horen van het college dat zij achter het idee staan en dat ze, met goedkeuren van de raad, de watertappunten zo snel mogelijk willen plaatsen.

Het is belangrijk dat ze zo snel mogelijk worden geplaatst, omdat honden nu te weinig water kunnen opvangen als ze bijvoorbeeld meedrinken uit bestaande watertappunten voor mensen. Het lest hun dorst niet.
Bij watertappunten voor honden moet je denken aan stalen bakken die onder al bestaande watertappunten worden gemonteerd. We willen eerst aan de slag met tien punten in het centrum en in verschillende parken. Plekken dus waar je je hond snel mee naar toe neemt.

De bakken hebben gaatjes, zodat een teveel aan water eruit loopt. Hierdoor voorkomen we dat bacteriën zich ophopen in de bakken. Naast honden kunnen ook katten en vogels genieten van het water dat overblijft. De bakken zullen eens in de zoveel tijd worden schoongemaakt.

Verder willen we graag een uitbreiding van het aantal watertappunten voor honden. Het liefst onder alle 36 watertappunten in de stad. Dit zal echter in fases gaan. Een aantal watertappunten is aan vernieuwing toe, waardoor we een nieuw tappunt kunnen neerzetten waar de hondenbak al onder zit. Ook als er nieuwe watertappunten worden geplaatst, naast het vervangen van de al bestaande punten, zit daar al een hondenbak onder.

Zo heeft niet alleen de mens overal toegang tot voldoende water op warme dagen, maar ook onze trouwe viervoeters.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid