• Home
  • Nieuws
  • Voorstel 30 euro parkeren in de Benedenstad ingetrokken

Voorstel 30 euro parkeren in de Benedenstad ingetrokken

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Voorstel 30 euro parkeren in de Benedenstad ingetrokken

Goed nieuws voor ondernemers, bezoekers en bewoners van de Benedenstad. Het college heeft geluisterd naar de voorstellen van Stadspartij, VVD, PvdA en Gewoon Nijmegen Nu. Hierdoor blijft parkeren in de Benedenstad betaalbaar, en wordt het dus geen 30 euro per dag.

Met het plan om parkeren in de Benedenstad 30 euro te laten kosten,wilde het college overlast tegengaan, die vooral rond het Joris Ivensplein ervaren wordt. Wie in de hele benedenstad, van Joris Ivens tot en met de Kaaij, maar 30 minuten wil parkeren, betaalt in het oorspronkelijke plan van het college gelijk de volle mep van dertig euro Deze zware maatregel moest overlastgevers weren uit de stad. Met de opbrengsten zouden extra toezichthouders bekostigd moeten worden. Stadspartij vond deze aanpak buitenproportioneel.
Er werd namelijk geen rekening gehouden met mensen die wél met goede bedoelingen naar de stad kwamen. De maatregel bemoeilijkt het om bijvoorbeeld naar een huisarts te gaan of even een pond kaas te halen bij De Witt of een van je favoriete biertjes bij je favoriete bierwinkel te halen. Of met de familie naar de verjaardag van oma te gaan. Ook voor deze stadsbezoekers zou de dertig euro gaan gelden. Ook als dat bezoek maar even zou duren. En ook als oma de bezoekersuren op heeft.

De Stadspartij Nijmegen vond dit plan buitensporig. Vooral nu de rust op het Joris Ivensplein voor een groot deel is wedergekeerd en daarnaast het gebied van de gehele Benedenstad in onze ogen te groot is voor dit beleid. Het college heeft na de vele reacties uit de raad en na extra beraad besloten om dit plan nu te laten voor wat het is. Ze gaan zich nog wel over een nieuw voorstel buigen en komen binnenkort met meer informatie.

Voor nu kunnen we dus gewoon nog even betaalbaar parkeren in de Benedenstad voor een bezoekje aan oma, de huisarts of je favoriete speciaalzaak voor een vlugge boodschap.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.