• Home
  • Nieuws
  • Oplossingen voor de Winkelsteeg ondernemers

Oplossingen voor de Winkelsteeg ondernemers

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Oplossingen voor de Winkelsteeg ondernemers

Winkelsteeg wordt in de komende decennia getransformeerd tot bruisend stadsdeel. Er zitten nu ondernemers die vrezen dat die ontwikkelingen hun groeimogelijkheden ontnemen. Stadspartij Nijmegen neemt die zorgen serieus en zorgt voor oplossingen. De typische 'wij fixen het' mentaliteit.

Voor de zomer kwamen wij met een oplossing voor maatwerk bij Plaza Foods. Door in gesprek te gaan met deze ondernemer werd snel duidelijk waar het knelpunt zit. De zogeheten milieuruimte was te strak vastgelegd. De bereikbaarheid van het terrein kwam in het geding. Dankzij een motie van Stadspartij Nijmegen is het bestemmingsplan nu aangepast en is Plaza Foods blij omdat er door de aanpassingen weer ruimte is om te kunnen blijven groeien.

Er resteert nog een tweede knelpunt door het dichter bebouwen van Winkelsteeg om ruimte maken voor werken, wonen en voorzieningen. Antargaz is een gasbedrijf en maakt voor de aanvoer van onder andere propaangassen gebruik van een gevaarlijke-stoffen-route. Inwoners die langs deze route wonen lopen een zeker risico. Daarom is het verstandig dit bedrijf weg te verhuizen, zodat we de veiligheid van onze inwoners kunnen verbeteren. Daarom is er een terrein aangekocht door de gemeente aan de Wijchenseweg 4. Daar ligt het gasbedrijf dan vlakbij uitvalswegen en daalt het risico voor inwoners enorm.

Nog voordat we gaan beginnen met bouwen, moet er duidelijkheid zijn voor Antargaz. Dit bedrijf wil zijn continuïteit borgen en omdat deze door onze plannen onzeker wordt vindt Stadspartij Nijmegen dat een gedeelde verantwoordelijkheid.

Daarom springen wij, samen met PvdA en D66, in de bres voor Antargaz. We vragen het college via een motie om in gesprek te gaan met Antargaz en afspraken te maken over een zorgvuldige verhuizing. Het bedrijf moet snel duidelijkheid krijgen over de planning. De raad blijft monitoren of die gesprekken leiden tot oplossingen waar beide partijen mee kunnen instemmen. Lukt dat niet, dan kan de raad een nieuwe afweging maken. Zolang er onzekerheid is, kan Antargaz blijven ondernemen op de plek waar ze nu zit.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.