Hup met die energiehubs

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Hup met die energiehubs

Op de Grift in Nijmegen Noord komt er ruimte voor 30 hectare (43 voetbalvelden) aan nieuwe bedrijvigheid. Een gouden kans voor ondernemend en werkend Nijmegen. In deze omgeving staan ook de windmolens langs de A15, liggen zonnepanelen in het veld en komen er vele panelen bij op de daken van de bedrijven. Maar duurzame stroom opwekken zorgt ook voor het vol raken van ons stroomnet. Daar kreeg de raad een serieuze waarschuwing voor.

Om ons stroomnet te fixen is energieopslag op deze plek een toekomstige oplossing. Op piekmomenten, zoals zonnige of winderige dagen, vang je dan duurzame energie op. Dit kan bijvoorbeeld in batterijen of met waterstof. Zodra er een dag met minder wind of zon is, geef je de opgeslagen energie weer terug. Het is een advies wat er al een tijdje ligt voor de Grift, maar waar het bestemmingsplan geen ruimte voor geeft. En dat wil de Stadspartij graag fixen.

Daarom vraagt Stadspartij Nijmegen om op de Grift een zogeheten energiehub mogelijk te maken. Dit past prima bij de ambitie om van dit bedrijventerrein ook een duurzaam terrein te maken, waar sowieso al ruimte komt voor een waterstoftankstation.

Slimme stappen op weg naar slimme energie voor iedereen, waarbij we niet alleen groen praten maar vooral groen doen.
Lees meer over: Klimaat & Energie.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid