Verkeershufters te lijf met lawaaipaal

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Verkeershufters te lijf met lawaaipaal

Je zit rustig in je tuin of op je balkon te genieten van de laatste zomerdagen en dan wordt je opgeschrikt door knallende en ronkende uitlaatpijpen van motoren en auto's. Het genieten slaat om in frustraties om het aso-gedrag van deze weggebruikers. Dan maar weer naar binnen, waar je wel gewoon rustig kunt zitten.

Op meerdere plekken in Nijmegen is deze problematiek bijna dagelijkse kost, al jaren. Denk aan de Molenweg en de Tunnelweg waar automobilisten en motorrijders even extra gas geven en zo met extra veel lawaai over de weg scheuren. Maar ook in de Waterstraat en in het centrum gebeurt dit steeds vaker.

De Stadspartij Nijmegen dient daarom samen met VVD schriftelijke vragen in, met het verzoek tot het plaatsen van lawaaiflitspalen. Dat deden ze al eerder in 2021. Toen werd er door het college gezegd dat ze graag kijken als er technologie bestaat die hierin kan voorzien.
Wendy Grutters, fractievoorzitter van de Stadspartij Nijmegen, zag dat er deze zomer in meerdere steden een pilot loopt met deze flitspalen en wil graag aanhaken. ,,In Amsterdam en Rotterdam zijn ze met GID's aan de slag gegaan. Ook wel Geluids Informatie Displays. Dit zijn schermen die automobilisten en motorrijders waarschuwen dat ze te luid zijn." De lawaaiflitspalen hebben microfoons die het geluid meten en dan de weggebruiker laten weten of ze te luid zijn. Grutters vertelt verder : ,,In Rotterdam krijgen weggebruikers die boven de 83 decibel zitten een waarschuwing dat deze overtreding in de toekomst een boete van 280 euro kan opleveren."


Grutters wil graag kijken welke methode het best in Nijmegen toe te passen is én waar ze zo snel mogelijk de overlast mee de baas is. ,,Het moet niet zo zijn dat je uit je eigen tuin wordt gejaagd door deze herrieschoppers. Daarom moet er paal en perk worden gesteld aan dit asociale rijgedrag."
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.