Allemaal mee in de nieuwe Stadshopper

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Allemaal mee in de nieuwe Stadshopper

De Stadspartij Nijmegen bedacht de Stadshopper, een stap-op-stap-af busje. Dit is een vervoermiddel voor mensen die minder goed te been zijn, of gewoon geen zin hebben om een stuk te lopen, en tóch op een makkelijke en veilige manier in het centrum willen komen. Vooral als straks de straten autoluw worden, willen wij dat er een kant en klare oplossing ligt voor de mensen die niet goed in staat zijn ver te lopen of met de fiets te komen.

De Stadshopper moet comfortabel en uitnodigend zijn. Binnenkort gaat de gemeente experimenteren met de Stadshopper. Helaas kan dit experiment alleen met een kleine auto en niet met een bus. De Provincie Gelderland heeft namelijk een contract met Breng en zij hebben het alleenrecht op aanbieden van busvervoer. De provincie toonde zich nog niet bereid een experiment te doen met een bus. Vandaar de kleine auto.

De Stadspartij Nijmegen fixt dingen en dus zoeken we ook hier naar een praktische oplossing. Daarom heeft de Stadspartij Nijmegen vragen met een positief kritische insteek aan het College van Burgemeester en Wethouders gesteld over dit experiment. Daarmee hopen we ook de provincie te kunnen overtuigen.

Sinds kort is er een nieuw provinciebestuur die aangeeft op zoek te zijn naar meer innovatieve vormen van openbaar vervoer. We vragen ons af of er toch toestemming verleend kan worden voor het kortstondig inzetten van een groter busje of andere vervoermiddelen met een grotere capaciteit of hogere frequentie, zoals het zonnetreintje of desnoods fietstaxi's.

Als dat ook niet mag dan ziet Stadspartij Nijmegen een oplossing in het opstellen van alle mogelijke vervoermiddelen op Plein 1944. Dan kan de Nijmegenaar ze allemaal testen en zelf bepalen welke vorm Stadshopper het in de toekomst moet worden.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.