• Home
  • Nieuws
  • Ton Bergh nieuwe fractievolger Stadspartij DNF

Ton Bergh nieuwe fractievolger Stadspartij DNF

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Ton Bergh nieuwe fractievolger Stadspartij DNF

Ton van den Bergh: "Zonder verbinding geen welzijn. Verbinding van mensen met onze stad Nijmegen en de buurt is essentieel voor hun bestaan."

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 27 september is Ton van den Bergh (foto) benoemd tot fractievolger van Stadspartij DNF.

Ton woont in Neerbosch–Oost. Vanuit zijn achtergrond als verpleegkundige en sociaal gerontoloog heeft Ton voornamelijk gewerkt in de ouderenzorg en gaat hij zich binnen de fractie van Stadspartij DNF bezig houden met de thema's van zorg en welzijn en wijken.

Het mooiste van Nijmegen is volgens Ton vooral de geschiedenis van onze mooie stad. "Ín Nijmegen is veel gebeurd. Onze Romeinse roots en de middeleeuwse geschiedenis is iets om op trots op te zijn. De sporen hiervan zijn gelukkig nog op meerder plaatsen terug te zien. De recentere geschiedenis, de tweede wereldoorlog en in het bijzonder het bombardement van 22 februari 1944 is iets dat ons nog steeds raakt en maar ook nu in 2017 iets wat ons nog steeds bindt."; aldus Ton.

Sinds 2013 is Ton actief lid van de werkgroep Sociaal Domein van de Stadspartij DNF. Deze werkgroep adviseert de fractie over zaken met betrekking tot zorg en welzijn.

Over zijn keuze voor Stadspartij DNF zegt hij; "Het uitgangspunt van de Stadspartij DNF is Nijmegen en niet zoals bij veel andere partijen een ideologie die vooral interessant is bij keuzes op landelijk niveau. De Stadspartij doet wat de naam zegt, zorgen voor de stad, en pragmatisch zoeken naar oplossingen voor de problemen van Nijmegen."

De fractie van Stadspartij DNF heet Ton van den Bergh van harte welkom.

Lees meer over: Wijken, Zorg & Welzijn.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid