In memoriam Frans Berkel

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
In memoriam Frans Berkel

Afgelopen dinsdag verloor Stadspartij DNF een zeer gewaardeerd partij lid: Frans van Berkel. Frans van Berkel zijn hart was gevuld met liefde voor onze stad Nijmegen en haar mooie historie en natuur. Dit blijkt uit zijn jarenlange actieve en vrijwillige inzet voor vele initiatieven die Nijmegen mede zo mooi hebben gemaakt. Frans was vijftien jaar lang voorzitter van Het Gilde Nijmegen en een bevlogen stadsgids. Ook was hij zeventien jaar lang trouw bestuurslid van museum de Stratemakerstoren en heeft hij zich hard gemaakt voor het vinden van een goede toekomst voor dit middeleeuwse monument. Dat De Bastei nu zo mooi gestalte krijgt stemde hem erg trots. En dit is nog maar een kleine greep uit de vrijwilligersfuncties die Frans bekleed heeft.

Groot was zijn betekenis als oud ambachtsman voor het behoud van diverse monumenten. Hoogst persoonlijk leverde hij een bijdrage aan het topstuk met de kroon en de adelaar op de Kruittoren en de miniatuur ervan die in de Stevenskerk te bewonderen is, restaureerde hij de kroonluchter van de Valkhofkapel, droeg hij bij aan de reconstructie van de koperen torenspits op voorheen de Christus Koningkerk die er sinds 2005 weer op staat, maakte hij de pinnakels voor de tijdelijke donjon en de gevelletters die tot voor kort op museum de Stratemakerstoren hingen.

De beste manier om Frans gedenken is dan ook stil te blijven staan bij zijn onbegrensde liefde voor de stad, als u deze monumenten bewondert waar hij met eigen hand een bijdrage aan heeft geleverd omdat hij ze zelf zo lief had.

Onder zijn Facebook post in mei schreef hij zelf; ''Ik ben een trotse Nijmeegse jongen''. Dat klopt, dat was hij ook en wij als stadspartij DNF zijn op onze beurt trots op hem. Wij hebben hem in ons hart gesloten hij zal daar altijd blijven. We zijn hem dankbaar voor zijn inzet als actief partijlid en nog meer dankbaar voor zijn inzet voor Nijmegen.

We wensen zijn kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en geliefden veel sterkte met dit verlies.

Wendy Grutters, fractievoorzitter, raadslid

Namens fractie, wethouder en bestuur Stadspartij DNF

Lees meer over: Mededelingen.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Word lid