• Home
  • Nieuws
  • Sam Kamer – Mooie herinneringen aan mijn tijd bij N.E.C

Sam Kamer – Mooie herinneringen aan mijn tijd bij N.E.C

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
Sam Kamer – Mooie herinneringen aan mijn tijd bij N.E.C

Sam Kamer is 15 jaar oud, een in de wijk Tolhuis geboren en getogen Nijmegenaar en scholier aan het Nijmeegse Kadinsky College, waar hij de module Kader VMBO volgt. Sam is een groot NEC-supporter, heeft in zijn pupillentijd ook voor N.E.C. gespeeld. Nu beoefent hij zijn sport bij AWC in Wijchen. Sam weet van aanpakken. Behalve vrijwilligerswerk voor allerlei sportinitiatieven, verdient hij in Italiaans restaurant Da Christian een zakcentje bij. De politiek volgt Sam niet zo, des te meer is hij geïnteresseerd in de geschiedenis van Nijmegen, de stad waar hij zo van houdt.

1. Waarom houd jij van Nijmegen
Nijmegen is een mooie stad met heel veel geschiedenis en omdat ik hier geboren ben. Overal in de stad vind je wel ergens overblijfselen van meer of minder belangrijke perioden uit de Nijmeegse geschiedenis. Omdat Nijmegen meer dan 2000 jaar oud is, wordt er heel wat gevonden.

2. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
Dat zijn er verschillende. Maar op dit moment maakt de grote variatie van detailhandel en horeca vooral het stadscentrum interessant. Het Valkhofpark is natuurlijk heel bijzonder, door zijn geschiedenis en het weidse uitzicht over de Waal en de Betuwe. Hier kan ik tot rust komen en weg mijmeren.

3. Wat is je mooiste herinnering aan Nijmegen?
Dat is toch wel de tijd dat ik bij N.E.C. heb gevoetbald. Met de E- pupillen kampioen worden, met meer dan 100 doelpunten van mij. De triomfantelijke rondrit die door onze ouders was georganiseerd. De spanning elk jaar weer of je wel of niet door mocht bij N.E.C. of voor de uitverkiezing voor een KNVB-team. Daar heb ik ook een teleurstellende herinnering aan over gehouden. De mededeling "Sam, je kunt niet verder bij N.E.C." kwam keihard aan. Was niet leuk.

4. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
Er zouden meer activiteiten in de Nijmeegse wijken georganiseerd moeten worden. Dat geeft bewoners ook de gelegenheid meer met elkaar om te gaan, waardoor de onderlinge verdraagzaamheid misschien toeneemt. Door met elkaar bezig te zijn, hebben mensen ook minder tijd om zich druk te maken over wat die anderen doen of laten.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het beter maken van Nijmegen?
In Lindenholt, waar ik woon, help ik Tandem bij het organiseren van voetbalwedstrijden op het Cruijfcourt tijdens de open dag van de Lindenholt. Verder organiseer ik in de winterperiode zaalvoetbaltoernooien voor de jeugd. Buiten dat gedraag ik mijzelf heel sociaal t.o.v. andere.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid