• Home
  • Nieuws
  • Stadsconciërge tegen troep op straat: Nijmegen wordt een parel aan de Waal

Stadsconciërge tegen troep op straat: Nijmegen wordt een parel aan de Waal

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Stadsconciërge tegen troep op straat: Nijmegen wordt een parel aan de Waal

Troep op straat en vervuiling: het is de grootste doorn in het oog van Nijmegenaren. Het ligt overal, waait alle kanten op en als je belt voor grofvuil en het wordt opgehaald, staat het er binnen de kortste keren weer. In sommige wijken, zoals Stadscentrum, Meijhorst, Neerbosch Oost, Hatert en de Acker en Kamp wijken in Lindenholt, is dit de dagelijkse praktijk. Dat moet anders. Daarom wil Stadspartij Nijmegen dat er stadsconciërges komen, naast meer handhavers.

Een stadsconciërge is precies wat je erbij denkt: iemand die helpt met de orde bewaren in de stad. Herinner je de conciërge op je middelbare school nog? Iemand die hielp met orde houden in de aula, je erop wees dat je aluminiumpropje van je boterhammen precies naast de prullenbak was beland. Maar het was ook het vriendelijke gezicht waarbij je altijd terecht kon.

Precies zo'n persoon zoeken we ook om te helpen onze wijken schoon te houden. De stadsconciërge signaleert, waarschuwt, meldt en ondersteunt. Door bijvoorbeeld de DAR te bellen als er troep staat. Mensen aan te spreken op hun gedrag en in de buurt rond te vragen waar de oorzaak ligt. Meer uitleg te bieden aan mensen die hardleers zijn. De stadsconciërge haalt ook ideeën op bij jou, als je als bewoner een idee hebt hoe we bepaalde plekken schoner kunnen inrichten. En de stadconciërge schakelt desnoods de handhaving in als beboeten de enige oplossing is.

Stadspartij Nijmegen wil dat de gemeente zo meer verantwoordelijkheid neemt voor een schoner Nijmegen, samen met de hele stad. Want een schone buurt begint vooral bij de bewoners zelf. De stadsconciërge is daarom ook onderdeel een groter plan. Wij vragen aan het college of zij ook een campagne willen opzetten om mensen te wijzen het belang van goed gedrag. Thuis gooi je de rommel toch ook niet zomaar neer, doe dat dan in je eigen buurt ook niet! Zonder hulp van vele inwoners kan een schonere stad niet.

Daarom hopen we dat ons plan voor stadsconciërges en een stevige campagne een keerpunt zijn. Samen weer op weg naar een mooi en schoner Nijmegen: van rommel naar parel aan de Waal!
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid