• Home
  • Nieuws
  • Samen sterk voor een seniorvriendelijk Nijmegen

Samen sterk voor een seniorvriendelijk Nijmegen

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Samen sterk voor een seniorvriendelijk Nijmegen

De vergrijzing van onze stad neemt in de komende 15 jaren een enorme vlucht. Over 10 jaar is 1 op de 4 Nijmegenaren een senior. Over pakweg 15 jaar telt Nijmegen bijna 43.000 ouderen. Het aantal mensen met dementie zal verdubbelen. Het aantal potentiële mantelzorgers zal halveren.

Het wordt een enorme opgave om te zorgen dat ouderen, ook in de komende decennia, een fijn leven hebben in onze stad. We zijn het aan onze ouderen verplicht alles op alles te zetten om ook voor hen een sociale en zorgzame stad te blijven.

Nijmegen doet gelukkig al heel veel om ouderen goede zorg, huisvesting en voorzieningen te bieden. We zien deze aandacht terug in allerlei beleidsstukken. Maar alles wat we al doen en nog nodig is staat nog niet gebundeld in één actieprogramma voor een seniorvriendelijk Nijmegen.

Stadspartij Nijmegen vindt het tijd om dat wel te doen. Want juist door alles samen te brengen, zien we waar kansen zijn voor meer samenhang tussen de gemeente en de vele organisaties die zich inzetten voor onze ouderen. Daarom riepen wij in de raad op daar snel mee aan de slag te gaan. Daarmee komt Stadspartij Nijmegen ook tegemoet aan de Seniorenraad van Nijmegen. Want deze Seniorenraad vraagt al langer om meer integraal ouderenbeleid. Deze wijze raad van de ouderen van de stad zelf nemen we graag ter harte.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid