• Home
  • Nieuws
  • Lex Diekstra – Skyline aan de Waal, dan ben ik weer thuis

Lex Diekstra – Skyline aan de Waal, dan ben ik weer thuis

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Lex Diekstra – Skyline aan de Waal, dan ben ik weer thuis

De Vierdaagse is geweldig en ook zeker de optocht van de Gebroeders van Limburg Festival met de daarbij inmiddels traditionele 'Blijde incomste' door de binnenstad en alles daar omheen.

Een echt Grand Café zou een enorme aanvulling zijn.

Mooi van Nijmegen is: Naar Nijmegen toe rijden vanuit het noorden en men ziet de Waalbrug en de waalskyline. Dan ben ik weer thuis. En zie de heuvels van Beek Ubbergen.

De gemeente zou zich meer moeten toeleggen op goed gastheerschap. Dat betekent minder handhaven, maar meer toiletten, gratis parkeren, goede kinderopvang en koetsjes met paarden/ezeltjes om bezoekers van bijvoorbeeld het station naar de Grote Markt te brengen. Aandacht voor het welbevinden van Nijmegenaren en bezoekers.

De DAR doet het erg goed. Nijmegen is een zeer schone stad. Jammer dat V&D weg is. In dit gebouw is een Grand Bazar (Markt met een zeer breed assortiment/handel) erg op zijn plaats.

Het Valkhof is een zeer fraai stuk Nijmegen. En Nijmegen zou weer een ouderwetse nachtclub moeten hebben.

1. Waarom houd jij van Nijmegen?
Alleen al aan zijn geweldige evenementen, zoals de Vierdaagse en Het Gebroeders van Limburg Festival, met die prachtige gekostumeerde optocht 'De Blijde Incomste', kun je met gemak je hart verliezen.

2. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
Voor mij is dat zeker het Valkhof. Daar komen historisch besef, rust en groene ruimte in hartje stad heel goed samen. Ik verheug me dan ook op de komst van de Donjon, die de beleving van het Valkhof sterker zal maken.

3. Wat is je mooiste herinnering aan Nijmegen?
Teveel om op te noemen. Maar wat hebben we jaren geleden leuke avonden beleefd in die paar nachtclubs die Nijmegen toen nog had.

4. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
Denk aan voldoende toiletten, gratis parkeren, goede kinderopvang en, zomaar een ideetje, koetsjes met paarden of ezels ervoor om bezoekers van bijvoorbeeld het station naar de Grote Markt te brengen.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het mooier maken van Nijmegen?
Ik ben als bestuurslid van stadspartij De Nijmeegse Fractie zijdelings bij de lokale politiek betrokken. Vanuit die functie probeer ik mijn bijdrage aan het Mooiste van Nijmegen te leveren.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.