• Home
  • Nieuws
  • Noor Elshof – Fijn wonen in groen en divers Nijmegen

Noor Elshof – Fijn wonen in groen en divers Nijmegen

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
Noor Elshof – Fijn wonen in groen en divers Nijmegen

De 25-jarige Noor Elshof studeert Communicatie en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in haar geboortestad Nijmegen. Ze heeft op diverse adressen in de stad gewoond en vindt nu sinds een paar maanden onderdak in de wijk Hazenkamp. Noor gaat heel bewust met het onderwerp duurzaamheid om. Ze heeft daar redenen toe, zo blijkt uit het interview met haar.

1. Waarom houd jij van Nijmegen?
Omdat Nijmegen de stad is waar ik geboren ben en inmiddels al 25 jaar met heel veel plezier woon. Als student kan je er fijn wonen. Nijmegen is zeer divers, voor iedere student zijn er mogelijkheden om hier een fijne studententijd te hebben. Zo zijn er verschillende studentenverenigingen, maar ook op het gebied van sport en uitgaan is er in Nijmegen genoeg te doen.

2. Wat is de mooiste herinnering aan Nijmegen?
Ik heb uiteraard meerdere mooie herinneringen aan Nijmegen, maar waar ik ieder jaar met veel plezier naar uitkijk is de Nijmeegse Vierdaagse en dan voornamelijk de zomerfeesten. Naast de gezellige terrassen, optredens en muziekstands wordt er tot in de late uurtjes doorgefeest op de beste feestjes die de stad te bieden heeft.

3. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
In vergelijking met andere studentensteden vind ik Nijmegen een groene stad. Er zijn veel plekken in en rondom Nijmegen waar je de drukte kunt ontlopen en kunt genieten van al het moois dat de oudste stad van Nederland te bieden heeft, zoals park Brakkenstein, Valkhofpark en de Goffert. Daarom vind ik het ook jammer dat er nog steeds zoveel busverkeer in de binnenstad is. Voornamelijk op plekken waar mensen op het terras zitten zoals bij de Grote Markt.

4. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
Dat zijn er wel een paar, ook afhankelijk van de activiteit of het seizoen. Zo vind ik het in de zomer erg goed toeven bij de Kaaij. In de winter zoek ik graag een bruin café op voor een bockbiertje. Ik vind dat er eigenlijk steeds meer leuke eet- en koffietentjes bijkomen. Op de zondagen ga ik graag met mijn hockeyteam biertjes drinken op het terras van Sint Anneke.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het mooier maken van Nijmegen?
Het is belangrijk dat we zuinig omgaan met onze aarde en wat mij betreft maakt Nijmegen daar een bijzonder deel van uit. Vandaar dat ik het ook belangrijk vind om duurzaam en bewust met de stad om te gaan en er voor te zorgen dat de groene omgeving ook daadwerkelijk groen blijft.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.