• Home
  • Nieuws
  • Carry Megens - Nijmegen is toe aan ‘n indoor atletiekhal

Carry Megens - Nijmegen is toe aan ‘n indoor atletiekhal

Geplaatst op      Leestijd: 2.5 minuut
Carry Megens - Nijmegen is toe aan ‘n indoor atletiekhal

De 56-jarige Carry Megens is van beroep IT-architect. Hij woont sinds 1987 in Nijmegen en is van de stad gaan houden. Aanvankelijk woonde Carry – getrouwd, twee kinderen – op de Vossenlaan, sinds 1992 in Lindenholt. Naast zijn werk heeft hij zijn hart verpand aan de sport. Vooral atletiek en volleybal hebben zijn aandacht. Carry was en is dan ook als enthousiast vrijwilliger actief in de sport. Eerst bij volleybalvereniging VoCASA en momenteel bij Nijmegen Atletiek. Wat dat laatste betreft in relatie tot de stad: een indoor atletiekhal staat met stip op zijn verlanglijstje.

1. Waarom hou jij van Nijmegen?
Omdat het een bruisende, levende stad is, waar veel leuke dingen gebeuren. Op cultuur, sportief en uitgaansgebieden, er is altijd wat te doen. Verder is de stad de oudste en mooiste van Nederland met de prachtige bruggen, de Stevenstoren, de Waal, en dito omgeving zoals de Hatertse Vennen en de Ooijpolder. Met een kwartiertje sta je in deze prachtige natuur.

2. Wat is de mooiste herinnering aan Nijmegen?
Dat zijn er nogal wat. Maar ik wil er graag één memoreren: de Nijmeegse Beach 4Daagse. Een beach volleybal evenement georganiseerd door een vijftal enthousiaste volleybalfanaten van VoCASA (o.a. Huub van Druenen, Alexander Vonk en ikzelf). Er werden tientallen vrachtwagens beachzand gestort, een tribune gebouwd op de Waalkade of op Plein'44 in de jaren 1995-1999, waarna er vier dagen lang gevolleybald werd. Iedere dag was er een programma, de beste beach-kroeg van de stad, de beste beach-school, de beste beach-tweetallen en in het weekend waren er de Nederlandse Kampioenschap beach-voorrondes. Toenmalig met de zusjes Kadijk weet ik nog. Prachtig evenement.

De website is inmiddels al lang ter ziele, maar wie nog eens wil kijken, zie de WayBack machine: klik hier.

3. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
Als atletiektrainer zou ik graag zien dat er een mooie indoor atletiekhal in de stad komt. Er is in omringende landen veel beter indoor atletiek mogelijk. De atletiekunie heeft ook een campagne opgezet om Nederland van meer indoorhallen te voorzien. Ik vertel u: het is afzien op de atletiekbaan in guur winterweer. Bikkels worden daar gevonden en gemaakt, maar de sport kan nu eenmaal beter uit de voeten, letterlijk, op een sneeuw en ijsvrije indoorvloer. Kom op Nijmegen, loopstad, zet je beste beentje voor en je schouders onder dit plan.

4. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
Wandelend, hard lopend of op de fiets vertoef ik heel graag in de natuur rondom Nijmegen. Of flaneren over de Waalkade, óók een aanrader.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het mooier maken van Nijmegen?
Toen ik in Nijmegen kwam wonen, ben ik meteen lid geworden van volleybalvereniging VoCASA en later van atletiekvereniging Nijmegen Atletiek. Om er te sporten, maar ook om mijn bijdrage te kunnen leveren als vrijwilliger, bij Nijmegen Atletiek bijvoorbeeld als trainer baanatletiek, zoals werpen, springen, horden, sprint, dat soort werk. Zo werk ik enthousiast mee aan een sportieve en daardoor gezondere stad. Deze weken zie ik trouwens wel veel loopatleten zich met veel passie voorbereiden op de Zevenheuvelenloop, dé Nijmeegse topwedstrijd van het jaar. Hele groepen richten hun trainingopbouw op deze mijlpaal in het loopseizoen in loopstad Nijmegen. Ook dat maakt me trots Nijmegenaar te zijn.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.