• Home
  • Nieuws
  • Claudia van Kesteren – Zonder stadsbussen, maar met bomen, bankjes en goede horeca

Claudia van Kesteren – Zonder stadsbussen, maar met bomen, bankjes en goede horeca

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
Claudia van Kesteren – Zonder stadsbussen, maar met bomen, bankjes en goede horeca

Al zeventien jaar brengt onderneemster Claudia van Kesteren (51) vanuit haar bureau Tante Theater met haar alter ego Nijmeegse Annie de gulle lach op de gezichten van het publiek. "Ik ben kunstenaar en creator", zegt ze over haar professie. Als geboren en getogen Nijmeegse woont Claudia in het Waterkwartier, van waaruit ze het reilen en zeilen in de stad op de voet volgt. Met haar theateractiviteiten en -creaties houdt ze de stad regelmatig een spiegel voor. Als Nijmeegse Annie heeft ze de afgelopen jaren overduidelijk een onvervangbare ambassadeursrol voor Nijmegen afgedwongen.

1. Waarom houd jij van Nijmegen?
Ik ben er geboren, in het Radboud Ziekenhuis. En vervolgens getogen in de wijk Hatert. Nu woon ik alweer een kwart eeuw lang in het Waterkwartier. Tel alles - de Nijmegenaren, de historie, alle evenementen, de natuur in en rond de stad - bij elkaar op, dan krijg je onvoorwaardelijke liefde voor deze stad als uitkomst. Nijmegen is gewoon mijn stad.

2. Wat is de mooiste herinnering aan Nijmegen?
Heel persoonlijk is dat de creatie van Nijmeegse Annie in het jaar 2000. Daar en toen is het allemaal ontstaan, geïnspireerd door de Nijmegenaren en hun stad. 'Nijmeegse Annie' is een tot leven gewekte ode aan de gewone vrouw en man die iedereen in zijn hart meedraagt. Ze is wars van poeha en money op de bank, maar heeft louter liefde in haar tank. Daarmee heeft ze puur 'vanuut het hert' het fundament gelegd voor mijn onderneming Tante Theater. Dat is de herinnering dus wel waard.

3. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
Nog mooier maken? Ik kan wel wat dingen noemen, maar wat het eerst in mij opkomt is dan de droom om van de Waalkade een écht mooie plek te maken. Hoeveel mooier kan het daar worden als we er bomen, ander groen en bankjes neerzetten, de stadsbussen er weghouden en er voor zorgen dat de horeca zich er goed kan ontwikkelen. Dat allemaal samen tilt die plek, voor velen toch een van de belangrijkste visitekaartjes van Nijmegen, een paar niveaus hoger.

4. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
Met stip op nummer 1: de Stikke Hezelstraat. Maar vlak daar achter komen de andere ringstraten rond het centrum en natuurlijk mag ik niet vergeten de Nijmeegse parken te noemen. Van het Kronenburgerpark en het Hunerpark in het centrum tot Park Brakkenstein en de Goffert, prachtig allemaal.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het mooier maken van Nijmegen?
Door Nijmeegse Annie waar en wanneer het kan de gelegenheid te geven haar zegje over Nijmegen en namens de Nijmegenaren laten te doen, draagt ze wel een steentje bij, denk ik. Met Nijmeegse Annie appelleer ik aan de bourgondische inslag van de Nijmegenaren en probeer ik de stad mijn hart te geven.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid