• Home
  • Nieuws
  • Jan Peters – NEC in Eredivisie maakt Nijmegen nog mooier

Jan Peters – NEC in Eredivisie maakt Nijmegen nog mooier

Geplaatst op      Leestijd: 2.5 minuut
Jan Peters – NEC in Eredivisie maakt Nijmegen nog mooier

Om zinvolle besteding van zijn schaarse vrije tijd zit de 64-jarige Jan Peters uit het Willemskwartier in Nijmegen heus niet verlegen. Uit de korte opsomming van wat deze superactieve Nijmegenaar zoal doet blijkt wel dat hij heel zijn hebben en houden én zijn hart aan de mooie Waalstad heeft verpand.

Zo is Jan Peters voorzitter van NEC50+ Insite, commissielid Werkgroep Sport van De Nijmeegse Fractie, commissielid Orion Old Stars en zit hij in werkgroep Neerbosch Oost voor het oprichten van een wijkraad. Jan Peters is / was op vele fronten actief voor NEC en de KNVB. Beroepsmatig werkte hij jarenlang voor Digital en was hij zelfstandig ondernemer in zijn bedrijf Linkla (kantoormachines).

1. Waarom houd jij van Nijmegen?
Dat is moeilijk uit te leggen. Waarom hou je van een stad als Nijmegen? Op de eerste plaats de mensen, de Nijmegenaren. Hun instelling, hun gewoonten en cultuur. Past goed bij mij. Maar natuurlijk ook de stad zelf. De historie, maar ook de nieuwe architectuur. Ik heb in mijn leven in zeven verschillende Nijmeegse wijken gewoond, van Lent tot Lindenholt. Steeds gaven mijn buurtgenoten mij het gevoel één van hun te zijn, erbij te horen. Dat heeft me niet onbewogen gelaten en verklaart misschien wel die sterke hang naar de stad.

2. Wat is je mooiste herinnering aan Nijmegen?
Die hebben alles te maken met mijn geliefde NEC, dat ook heel Nijmeegs is. De Europese avonturen van NEC bijvoorbeeld, toen de club in het seizoen 82-83 de wedstrijden tegen Brann Bergen en het grote Barcelona speelde. Of recenter, in het seizoen 2008-2009, toen NEC in Europa overwinterde na wedstrijden tegen onder andere Udinese, Tottenham Hotspur, Spartak Moskou en Dynamo Boekarest. En mooie herinneringen bewaar ik aan de Vierdaagse en Zomerfeesten. Vooral de Vierdaagse-edities waaraan ik deelnam en ook het Vierdaagsekruisje haalde.

3. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
Er zijn al wel wat zaken in gang gezet. Bijvoorbeeld de verkoop van het Goffertstadion aan NEC. Hopelijk wordt die deal nu snel uitgevoerd. Het helpt NEC, waar ik groot supporter van ben, in zijn streven om snel weer terug te keren in de Eredivisie. Met een goed presterende voetbalclub op het hoogste nationale niveau, maak je Nijmegen ook mooier. Dat is veel waard voor de uitstraling van je stad. En verder verdienen Lindenholt en vooral Neerbosch-Oost een plek in de wijk voor bewoners om bijeen te komen, liefst horeca gerelateerd.

4. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
Het mooiste van Nijmegen vind ik, zoals haast iedereen, de skyline van de stad. Het gevoel van thuiskomen, is dan ook van toepassing als je een paar weken weg bent uit de Keizerstad.

Maar ook het gebied rond De Leemkuil, de Grote Vallei en zijn bosrijke omgeving, spreekt mij als voormalig bewoner van Nijmegen-Oost erg aan.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het mooier maken van Nijmegen?
Ik ben sociaal ingesteld, dus hoop wat te betekenen voor de medemens. Mensen weten me regelmatig te vinden voor hulp of advies. Kom ik er niet uit, dan schakel ik mijn Nijmeegse netwerken in en koppel het weer terug. Zo bereik je wel wat in de stad. Ook dat is Nijmegen.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.