• Home
  • Nieuws
  • Joris Bouwmeister – Noord en Zuid meer met elkaar verbinden

Joris Bouwmeister – Noord en Zuid meer met elkaar verbinden

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
Joris Bouwmeister – Noord en Zuid meer met elkaar verbinden

De 39-jarige Joris Bouwmeister is geboren en getogen in Lent en woont nu samen met zijn vrouw en twee zonen in Nijmegen-Oosterhout. Van professie is hij commercieel manager bij een landelijk advies- en detacheringsbureau voor de publieke sector. Niet alleen als lid van Stadspartij DNF, maar zeker ook vanuit maatschappelijke betrokkenheid houdt Joris zich specifiek bezig met allerlei maatschappelijke vraagstukken op gemeentelijk niveau. Hij voetbalde bij DVOL en is enthousiast vrijwilliger bij Voetbalvereniging Oosterhoutse Sport Club (vv OSC).

1. Waarom houd jij van Nijmegen?
Nijmegen zit in mijn bloed. Het feit dat ik er geboren en ben en de stad nooit heb verlaten, geeft al aan dat ik van de stad hou. Het groen, het water, de bossen en de heuvels en daar middenin een diverse, gezellige, sportieve stad met veel historie; alles wat een mens nodig heeft.

2. Wat is je mooiste herinnering aan Nijmegen?
Mijn ouders hadden een horecazaak in Lent, café-restaurant Het Witte Huis. Het hoogtepunt in Nijmegen voor mij was altijd de week van de Vierdaagse, waarin er wandelaars uit alle windstreken bij ons verbleven en genoten van wat Nijmegen te bieden heeft. Veel verhalen en gezelligheid en op en top Nijmeegs.

3. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
Nijmegen heeft al heel veel moois te bieden. Door diversiteit te bevorderen en door de stad (Noord en Zuid) meer met elkaar te verbinden kunnen we er een schepje bovenop doen. Door de mooie groene plekjes te behouden en te benutten voor recreatie, maken we Nijmegen ook nog mooier. Laten we er voor zorgen dat iedereen kan genieten van Nijmegen.

4. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
Mijn favoriete plekken in Nijmegen zijn, naast de gezellige binnenstad, toch wel de groene plekken in Nijmegen-Noord. De uiterwaarden, de nevengeul, en de nieuwe plassen. Ze bieden een mooie uitstap voor sport en recreatie.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het mooier maken van Nijmegen?
Ik wil me graag inzetten om Nijmegen-Noord nog mooier en leefbaarder te maken. Er is al veel beweging, maar er kan nog meer.

Hij somt op: Betere samenwerking qua sportvoorzieningen met omringende gemeenten (hockey, zwembad, buitensportaccommodaties). Het sociaal bereikbaar houden van sport voor iedereen.

Bereikbaarheid, doorstroming en veiligheid van verkeer in en buiten de wijken. Het behoud van groen en het recreatief benutten ervan (waar mogelijk).
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.