• Home
  • Nieuws
  • Rosalie Thomassen – Nijmegen sterk in gemeenschapszin

Rosalie Thomassen – Nijmegen sterk in gemeenschapszin

Geplaatst op      Leestijd: 3 minuten
Rosalie Thomassen – Nijmegen sterk in gemeenschapszin

Zelfstandig communicatieadviseur Rosalie Thomassen (42) woont al haar leven lang in Nijmegen. Ze is geboren in Tolhuis, verhuisde toen ze tien was en woonde vervolgens tien jaar lang op de grens van Grootstal en Brakkenstein. Na omzwervingen via Dukenburg en Lindenholt woont ze nu weer, samen met haar man en zoontje van drie jaar, in Hatertse Hei. Rosalie is een bezige bij voor Stadspartij DNF, maar spant zich professioneel ook in voor herbouw van de Donjon en voor allerlei activiteiten op en rond de Kaaij.

1. Waarom houd jij van Nijmegen?
Nijmegen heeft alles wat een stad moet hebben. Het bruist van de creativiteit en verveelt mij daarom nooit. Elke week weer ontdek ik mooie nieuwe dingen aan Nijmegen. Maar tegelijkertijd is Nijmegen een stad waar je je nog helemaal thuis voelt. Onze stad kent een sterke gemeenschapszin. Als ik nieuwkomers spreek, vertellen ze mij dat ze zo snel zijn opgenomen in de stad. Het netwerkt hier heel prettig en je kunt hier snelle nieuwe vrienden maken. Een wereldse stad met een dorps karakter. En nog wel de eerste en dus oudste stad van Nederland. Daar word je toch trots van.

2. Wat is je mooiste herinnering aan Nijmegen?
Mijn mooiste herinneringen aan Nijmegen zijn de bezoekjes aan het centrum in mijn jeugd. Ik ontdekte toen pas goed hoe mooi de stad is waarin ik ben geboren en getogen. Vooral tijdens de Vierdaagsefeesten was ik altijd zo trots dat ik in de stad woon waar we zoiets groots weten neer te zetten. Ik besloot toen dat ik daar onderdeel van uit wilde maken. Niet alleen door mee te feesten, maar door zelf actief te worden om mooie dingen in Nijmegen te organiseren. Sindsdien ben ik actief als vrijwilliger onder andere bij de Stichting Donjon Nijmegen, de Stratemakerstoren (nu de Bastei) en het Cultuurhistorisch Platform Rijk van Nijmegen. Vanaf 2002 ben ik ondernemer en mag ik meehelpen om veel mooie dingen in de stad te realiseren zoals bij De Kaaij en Summer Capital.

3. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
Door minder bescheiden te zijn en te beseffen hoe uniek deze stad is. Waar anders vind je middenin de stad acht kilometer strand? Waar anders loop je in een stad die al 2000 jaar geleden de plek was die de Romeinen uitkozen als de mooiste plek om een stad te vestigen? Waar anders vind je het grootste buitenevenement van Europa? En waar anders vind je zo'n rijke evenementenkalender? Nergens dus. Dat vind je alleen in Nijmegen. En daar hoeven we helemaal niet bescheiden over te zijn. Dat moeten we koesteren, uitstralen en aangrijpen om meer bezoekers naar Nijmegen te trekken.

4. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
Dat zal onder de Waalbrug zijn, waar je een unieke plek vindt. Waar natuur direct de stad raakt. Nergens in Nederland vind je zo'n magische plek. Iedere dag is het hier weer anders met die mooie rivier en de iconische Waalbrug op de achtergrond.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het mooier maken van Nijmegen?
Ik vind het zelf heel gewoon om als vrijwilliger actief te zijn. Eerlijk gezegd zou ik dat het liefst fulltime doen. Er zijn zoveel zaken in Nijmegen te doen waar niet per se geld tegenover staat. Als vrijwilliger ontmoet je gepassioneerde mensen, die zich met veel enthousiasme inzetten voor de Nijmeegse zaak. Juist bij Stadspartij DNF, waar ik al vanaf 2013 ook actief ben in de fractie, vind je heel veel mensen met zo'n instelling. Niet achterover leunen en alleen maar nuilen – alhoewel dat op zijn tijd wel lekker is – maar samen optrekken en ervoor gaan. Dat kost soms energie, maar je krijgt er vooral heel veel energie voor terug. En vriendschappen.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid