• Home
  • Nieuws
  • Jean Paul Broeren – Geef Nijmeegse sport de ruimte

Jean Paul Broeren – Geef Nijmeegse sport de ruimte

Geplaatst op      Leestijd: 2.5 minuut
Jean Paul Broeren – Geef Nijmeegse sport de ruimte

Jean Paul Broeren is met hart en ziel sportman. In al zijn doen en laten komt sport meestal op de eerste plaats. Beoefening en beleving van sport – maakt niet uit welke sport – moet in Nijmegen de ruimte krijgen, vindt deze 49-jarige isolatiemonteur, die met echtgenote Karin en vier zoons in Brakkenstein woont. Daar is hij actief bij vv Brakkenstein. Ook speelt hij een rol in de wijkraad Grootstal. Maar de mooist denkbare vrijwilligersbaan van de stad ziet hij toch in zijn rol als clubmascotte Bikkel van NEC (zie foto, red.). "Daar ben ik het gezicht van de kidsclub, van de mooiste club van de wereld."

1. Waarom houd jij van Nijmegen?
Nijmegen is de noordelijkste stad van het zuiden, heerlijk bourgondisch, met de mooiste voetbalclub van de wereld 'enniesee'. Nijmegen voelt als thuis komen. Iedere dag als ik de Waalbrug over rijd, kijk ik achterom en 's middags ben ik blij als ik de St. Steven weer zie. Ook de sport in Nijmegen spreekt me aan. Het voetbal, het hockey en zeker ook het ijshockey, de Nijmegen Devils die ik een enorm warm hart toedraag. De verbinding tussen de stad en het groen spreekt me zeker ook aan in Nijmegen. In de mooie parken in Nijmegen en de vele bossen, kan iedereen recreëren in het groen.

2. Wat is je mooiste herinnering aan Nijmegen?
Buiten de geboorte van mijn kinderen en mijn huwelijk om natuurlijk, zijn dat sportmomenten. Het Europees voetbal met NEC en het kampioenschap met NEC. Maar ook de successen van het ijshockey die ik van dichtbij als bestuurslid van de supportersvereniging en als stadionomroeper heb mogen meemaken. Zoals de kampioenschappen en bekerwinst tegen de grootste rivaal Tilburg Trappers.

3. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
Door de Nijmeegse sportverenigingen de ruimte geven die ze nodig hebben. Maar ook door in de lokale politiek echt lokale partijen te laten meepraten. De landelijke politiek is leuk, maar Nijmegen gaat boven alles.

4. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
Mijn favoriete plek in Nijmegen is er niet één, maar er zijn meerdere, ik voel me zéér thuis in Brakkenstein, maar ook in het Goffertstadion, in het ijsstadion Triavium. Daarnaast, onze mooie binnenstad, met zijn terrassen en de vele horeca maken Nijmegen mijn stad.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het mooier maken van Nijmegen?
Persoonlijk probeer ik Nijmegen mooier te maken door me als vrijwilliger in te zetten bij sportclubs zoals NEC en vv Brakkenstein. Helaas, door tijdgebrek, bij de Nijmegen Devils niet meer. Ik probeer ook in onze stad een vuist te maken tegen van onnodige bureaucratie. Burgers kunnen soms tegen muren aanlopen en soms ook nog voor lange periodes, terwijl die via korte lijnen en politieke druk snel opgelost te zijn. Als ik in maart in de gemeenteraad kom, dat is haalbaar want ik sta voor de komende verkiezingen op nummer 3 van de lijst van Stadspartij DNF, zal ik er alles aan doen om Nijmegen nog veel mooier te maken.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.