• Home
  • Nieuws
  • Eindelijk volwaardige aandacht voor ons Nijmeegse erfgoed en volkscultuur

Eindelijk volwaardige aandacht voor ons Nijmeegse erfgoed en volkscultuur

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Eindelijk volwaardige aandacht voor ons Nijmeegse erfgoed en volkscultuur

Onze stad is de oudste stad van Nederland en dat moeten we veel meer laten zien. Al duizenden jaren geleden zagen de Romeinen het precies goed: dit is de mooiste plek van Nederland en daarom kwam juist hier de eerste stad van Nederland. Nijmegen is sinds de tijd van de Romeinen gegroeid tot de stad die we nu zijn. En onze stad blijft groeien, maar we moeten nooit die rijke historie, van materieel erfgoed tot onze volkscultuur, uit het oog verliezen.

Al sinds 2002 strijden Stadspartij Nijmegen oprichters, Ben van Hees en Albaer Hillen, voor beter erfgoedbeleid. Ze zagen met lede ogen aan dat de Stevenskerk afbrokkelde. Ze zagen de mooiste archeologische vondsten niet bewaard maar afgevoerd worden naar opslagcontainers. We beleefden hoe geliefde erfgoedfestivals verdwenen uit de stad. We zijn daarom trots en blij dat er nu een goed plan bij de raad voor ligt met de titel 'Verleden Beleefd'. Een plan waar de lang gedroomde ruimte voor mooie erfgoed- en volkscultuurplannen voor en door onze stad eindelijk goed in is verwoord.

Meer aandacht voor erfgoed en meer financiële ruimte was ook inzet van de Stadspartij Nijmegen in deze coalitie. Die aandacht is nu goed vastgelegd in het plan 'Verleden Beleefd'. Er komt een volwaardige subsidieregeling voor grote en kleine partijen in het erfgoedveld. Van Stevenskerk, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Gebroeders van Lymborch Huis tot dat mooie kleine initiatief in de wijk. Volkscultuur, waaronder natuurlijk ook ons carnaval, krijgt jaarlijks financiële ruggensteun. En onze gemeente gaat de historie veel beter zichtbaar maken in de hele stad, zodat het ook beleefbaar wordt voor Nijmegenaren én bezoekers.

We hebben er alle vertrouwen in dat de erfgoedpartijen in de stad deze nieuwe kansen gaan pakken zodat we als stad nog veel trotser mogen worden op die rijke geschiedenis van ons mooie Nijmegen.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.