• Home
  • Nieuws
  • Belangrijke stap in ontwikkelen Winkelsteeg tot hoog stedelijk gebied vol leven en high tech

Belangrijke stap in ontwikkelen Winkelsteeg tot hoog stedelijk gebied vol leven en high tech

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
Belangrijke stap in ontwikkelen Winkelsteeg tot hoog stedelijk gebied vol leven en high tech

De gemeenteraad heeft het startsein gegeven voor het ontwikkelen van de Winkelsteeg tot een gebied met een hoog stedelijk karakter. Er komt ruimte voor werken, horeca, wonen en voorzieningen voor bijvoorbeeld sport, ontmoeting en vermaak. Kortom, een levendig gebied. Afgelopen week nam de raad namelijk het bestemmingsplan voor het gebied rond Station Goffert aan. Hier komen onder andere zo'n 1250 nieuwe woningen, meer dan 8000 m2 voor nieuwe bedrijven en maar liefst 26.200 m2 voor voorzieningen zoals een nieuw zwembad.

Als Stadpartij Nijmegen zijn we enthousiast over de plannen die er liggen. Al heel lang liggen er plannen om dit gebied meer levendig te maken. Een grote kans om Nijmegen flink op de kaart te zetten als high tech stad, maar ook om genoeg woningen te maken voor Nijmeegse werkers en high tech carrièremakers. De ontwikkeling van dit gebied nam ooit een korte vlucht met de bouw van 52Degrees. Maar de dromen van toen, een gebied waar ook ruimte was voor hotels, sport, winkels en uitgaan, kwam nooit echt op gang. Deze dromen worden nu eindelijk daden.

Het plan wat er nu ligt is een plan met lef. Maar door het combineren van veel functies zijn er ook zorgen hoe we deze nieuwe opgave goed moeten invullen. Die spelen vooral bij de bedrijven die er nu al zitten. Want zij moeten wel kunnen blijven ondernemen, ook als er aan de randen van Winkelsteeg gewoond gaat worden. Er is daarom flink gepuzzeld om te zorgen dat er gebouwd kan worden. Daarom moet de maximaal toelaatbare milieuoverlast die bedrijven mogen veroorzaken naar beneden worden bijgesteld. Maar niet zo veel dat ze niet kunnen blijven of niet meer kunnen groeien in de toekomst.

Stadspartij Nijmegen ziet gelukkig dat er in de uitvoering van plannen veel ruimte is voor oplossingen, maatwerk en flexibiliteit. Als bedrijven willen groeien dan is er zogeheten ontwikkelruimte. Er is 1 bedrijf, Plaza Foods, dat aan geeft dat die ontwikkelruimte niet genoeg gaat zijn om te kunnen blijven bestaan in Nijmegen. Daarom diende Stadspartij Nijmegen een motie in om dat nog eens beter te verkennen. Pas na de zomer besluit de gemeenteraad over het bestemmingsplan Kanaalknoop, de buurt waar dit bedrijf nu gevestigd is.

Het felle raadsdebat ging lang door en concentreerde zich ook rond een nieuw onderzoek dat de oppositie nodig vond. Stadspartij Nijmegen stemde tegen dat in onze ogen onvolledige en onnodige onderzoeksvoorstel. Raadslid Rosalie Thomassen reageerde per ingezonden brief naar Ien de Podcast over de argumenten om tegen te stemmen. Lees deze brief hier.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid