• Home
  • Nieuws
  • Atelierbeleid maak doorstroming geen uitstroom

Atelierbeleid maak doorstroming geen uitstroom

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Atelierbeleid maak doorstroming geen uitstroom

In het nieuwe atelierbeleid staat doorstroming centraal. Zo wil de gemeente meer ruimte kunnen bieden aan startende kunstenaars. Stadspartij DNF vindt dat een goed streven, omdat nieuw talent zich dan kan ontwikkelen in onze stad.

Wij vinden het wel jammer dat er geen visie is ontwikkeld wat er moet gebeuren met doorstromende kunstenaars. Bestaande kunstenaars worden binnenkort geconfronteerd met huurovereenkomsten van 5 jaar. Na het eindigen van deze huurovereenkomst zullen zij zelf onderkomen moeten vinden buiten de ateliers die de gemeente via SLAK aanbiedt om.

Stadspartij DNF vindt dat het aansturen op doorstroming ook inhoudt dat je kunstenaars begeleidt naar een volgende fase. Een dergelijke fase 2 is niet opgenomen in het voorgestelde atelierbeleid. Omdat werkruimtes op de vrije markt al gauw te duur zijn voor kunstenaars, en er in andere gemeentes vaak meer ateliers voor handen zijn, is Stadspartij DNF bang dat dit doorstromingsbeleid ertoe leidt dat veel kunstenaars Nijmegen zullen verlaten.

Eric Bender van Stadspartij DNF riep de vorige politieke avond al op om ook voor deze gevestigde kunstenaars aandacht te houden. Wendy Grutters, fractievoorzitter, dient in de politieke avond van 25 mei 2016 een motie in om alsnog beleid te maken gericht op die fase 2.

De gemeente kan doorstroming en doorontwikkeling bijvoorbeeld stimuleren door het delen van ateliers aan te moedigen, zodat startende kunstenaars en gevestigde kunstenaars met elkaar kunnen samenwerken in 1 atelier. Ook kan de gemeente kunstenaars adviseren bij het aankopen van een eigen atelier en bij vastgoedeigenaren de behoefte van ateliers voor doorstromende kunstenaars onder de aandacht brengen, zodat zij bijvoorbeeld makkelijker terecht kunnen in leegstaande winkels en kantoren. Ook heeft Stadspartij DNF de mogelijkheid geopperd kunstenaars te belonen die zich actief inzetten voor de buurt en maatschappelijke projecten.
Lees meer over: Werk & Inkomen.
Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.