• Home
  • Nieuws
  • Overdekte tennishal Rapiditas moet er komen

Overdekte tennishal Rapiditas moet er komen

Geplaatst op    door      Leestijd: 2 minuten
Overdekte tennishal Rapiditas moet er komen

In 2010 diende onze partij een motie in, waarmee met steun van de gemeenteraad aan het college opdracht is gegeven om mee te werken aan de realisatie van deze tennishal. Vervolgens, en helaas vooralsnog zonder resultaat, zijn er meerdere mogelijkheden voor deze hal onderzocht en weer naar de prullenbak verwezen.

Het huidige College is nogmaals aan de slag gegaan, hieruit zijn drie mogelijke scenario's gekomen. Eén scenario lijkt het best uitvoerbaar; Rapiditas bouwt een tennishal op eigen terrein.

Stadspartij DNF is blij dat er nu volop kansen zijn en dat er eindelijk een overdekte hal gerealiseerd kan gaan worden. Het gaat hier immers om de enige eredivisie club in de provincie Gelderland met wel 1000 leden met bovendien faciliteiten voor rolstoeltennis.

Met de bouw van een overdekte hal kan er ook bij slechte weersomstandigheden indoor worden gespeeld, dat is een vereiste van de Nederlandse tennisbond. Daarnaast kunnen ook de rolstoeltennissers in de wintermaanden binnen tennissen. Zonder deze hal moeten zij in de winter noodgedwongen een paar maanden stil zitten. Dat past niet bij een gemeente die ook zoveel waarde hecht aan gehandicaptensport.

Stadspartij DNF beschouwt het scenario, waarbij Rapiditas een tennishal bouwt op eigen terrein, als een plan met enkel win- win situaties. Een mooie hal met vier banen op eigen terrein die ook nog eens in het omgevingslandschap kan opgaan met bijvoorbeeld een sedumdak, is een geweldig plan. De voetbalvereniging kan blijven waar ze nu zit met een mooie nieuwe kantine geïntegreerd in de hal. Aangezien het aantal bespeelbare banen met de bouw van een overdekte hal gelijk blijft voorzien wij geen parkeerproblemen op het terrein of in de nabije omgeving.

Bij een bezoek onlangs aan de club door fractievolger Jean-Paul Broeren werd duidelijk dat Rapiditas een boomchirurg heeft geraadpleegd om het groen in de omgeving niet uit het oog te verliezen. Deze boomchirurg heeft verteld wat de afstanden moeten zijn die de bomen nodig hebben om ongestoord verder kunnen groeien. Uit dit onderzoek blijkt dat er geen boom hoeft te wijken voor de bouw van een overdekte hal op eigen terrein.

Stadspartij DNF is er nu al 10 jaar mee bezig en vind het zo belangrijk dat het topsport klimaat in Nijmegen weer terug gaat naar het niveau van jaren geleden. Ook voor de breedtesport is de bouw van deze hal van groot belang. Wij zijn dan ook van mening dat Rapiditas deze hal waar zij al zo lang op heeft moeten wachten snel moet kunnen gaan gaan bouwen.

Jean-Paul Broeren

Fractievolger Stadspartij DNF
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid