• Home
  • Nieuws
  • Stadspartij DNF vraagt om aandacht veiligheid prostituees

Stadspartij DNF vraagt om aandacht veiligheid prostituees

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Vooruitlopend op een nieuwe wet (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche) heeft het College in Nijmegen voorgesteld de APV, waarin regels voor prostitutie in Nijmegen zijn vastgelegd, te wijzigen. Sonia Davelaar heeft namens Stadspartij DNF een aantal kanttekeningen geplaatst bij dit voorstel.

De gemeente verleent vergunningen aan prostitutiebedrijven. Nieuwe wetgeving laat het aan dergelijke bedrijven niet toe om vrouwen van onder de 21 jaar te laten werken. Stadspartij

DNF maakt zich zorgen over vrouwen die voor het bereiken van hun 21e jaar toch in de prostitutie belanden. Zij blijven buiten beeld en verdwijnen in een niet zichtbaar circuit. Het is binnen de gemeente Nijmegen daarmee te onduidelijk wat er met deze groep gebeurt. Prostituees onder de 21 jaar kunnen ook niet rekenen op steun die zij wellicht wel nodig hebben en waar hun oudere beroepsgenoten wel van profiteren. Dit terwijl het hier juist vaker gaat om een meer kwetsbare groep vrouwen. Stadspartij DNF heeft daarom opgeroepen deze groep prostituees van onder de 21 jaar niet onzichtbaar te laten, en extra aandacht te vestigen op het contact houden met deze groep die nu tussen wal en schip dreigt te vallen.

Veiligheid voor prostituees vindt Stadspartij DNF een voornaam punt. Het belang van veiligheid geldt wat ons betreft ook bij zogeheten raamprostitutiebedrijven werken. De gemeente reguleert deze bedrijven streng en ziet terecht toe dat niet zomaar iedereen een dergelijk bedrijf kan oprichten. Maar het is Stadspartij DNF onduidelijk of er regels zijn t.a.v. ondersteuning bij calamiteiten en persoonlijk gevaar. De aanwezigheid van een calamiteitenknop of een ander hulpmiddel om de vrouwen bij noodsituaties te hulp te kunnen schieten is wenselijk. Ook daarvoor heeft Sonia Davelaar namens onze partij aandacht gevraagd.

Lees meer over: Jeugd, Zorg & Welzijn.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Word lid