Jean Paul Broeren

1. Waarom is Nijmegen jouw stad?
Ik hou van deze stad, de noordelijkste stad van het zuiden. Bourgondisch en gastvrij. Ons kent ons en van alles te doen. Van stranden, een heerlijk centrum en mooie sportgelegenheden tot mooie natuurgebieden. En ik hou van deze stad omdat Eniesee er speelt, ik hou van die club.

2. Waar haal je meeste voldoening uit in de werkzaamheden voor de fractie?
Dingen kunnen doen voor de stad. Oplossingen aandragen, naar bewoners luisteren en die helpen op weg naar een stad waar iedereen plezierig leeft. Wat voor de 1 een groot probleem is kan soms makkelijk opgelost worden en daar zoek ik graag naar.

3. Wat doe je naast je werk binnen de fractie?
Echtgenoot en vader zijn staan op 1. En al ruim 35 jaar verduurzaam ik Nederland omdat ik isolatiemonteur van beroep ben. Het is wel fijn dat er, in de tijd van de energietransitie, in de raad ook mensen met praktijkervaring zitten op dit gebied.
Verder ben ik al 15 jaar, bij de thuiswedstrijden van N.E.C., de clubmascotte Bikkel. Verder zit ik in de wijkraad Grootstal. Daarnaast heb ik nog een klusbedrijf maar dat is maar minimaal.

4. Wat wil je de komende jaren graag bereiken?
Dat de energietransitie met doordacht beleid wordt gebracht, niks door de strot duwen van de bewoners. Meer huizen voor jongeren en starters. Mensen enthousiast krijgen om te isoleren
Dat burgers gehoord worden en de kloof tussen burger en politiek kleiner wordt.
Een goed sportklimaat in Nijmegen en voor N.E.C. een goede samenwerking met de gemeente met betrekking tot verbouwing van het stadion. Afschaffing hondenbelasting. Dan zal ik tevreden zijn.
Jean Paul Broeren
Jean Paul Broeren

Jean Paul is wethouder openbare ruimte, wijken, participatie, v van Stadspartij Nijmegen.Portefeuille: sport, accommodaties, wijken, participatie, openbare ruimtes, dierenwelzijn en faciliteiten

Contact met Jean Paul

LinkedInTwitter
Word lid