Trots op onze sporttoppers

Nijmegen kan wel een beetje winnaarsmentaliteit gebruiken. We koesteren onze sportlocaties en stoppen met het 'nét niet topsportbeleid'. We bieden volop ruimte aan Nijmegenaren die willen gaan voor de kampioensplek.

  • NEC = Nijmegen. De club draagt onze stad uit in Nederland en veel Nijmegenaren zitten graag op de tribune en dragen de club een warm hart toe. Stadspartij Nijmegen wil dat de gemeente zij aan zij staat met NEC om de uitbereiding en renovatie van het stadion mogelijk te maken. De club heeft dit nodig om structureel een rol te kunnen blijven spelen op het hoogste niveau in Nederland. We nemen onze verantwoordelijkheid en passen de aankoopprijs van het stadion aan wegens achterstallig onderhoud.

  • In 2022 is de topsporthal Nijmegen gereed. We zorgen dat sporters en verenigingen er optimaal gebruik van kunnen maken en zetten ons in om mooie toernooien en wedstrijden naar een sportief Nijmegen te halen. Dat is ook een prima vorm van citymarketing.

  • Onze zwembaden zijn superbelangrijk voor onze inwoners. Wij willen het ruime aanbod aan zwemwater behouden. Wat ons betreft blijft het Goffertbad onderdeel van de Sportfondsenbaden Nijmegen, zodat Nijmegenaren met één abonnement bij alle zwembaden terecht kunnen. Het nieuw te bouwen zwembad moet een topsportbad worden met een 50-meterbad, zodat het geschikt is voor officiële wedstrijden. In samenwerking met Papendal zetten we erop in dat dit zwembad dé trainingsaccommodatie wordt voor de zwemtop van Nederland. Dit nieuwe zwembad combineren we daarom met een 100% duurzame sporthal, waarbij we de restwarmte van het bad gebruiken om de sporthal te verwarmen.

  • Triavium is een ijsbaan waar veel mensen plezier aan beleven en dat moet zo blijven. Wij houden schaatsen betaalbaar voor iedereen en werken samen met de clubs om de ijshuur betaalbaar te houden.

  • Initiatieven om sport op de Spiegelwaal mogelijk te maken, juichen wij toe en steunen wij volop.

  • Sportclubs willen graag verduurzamen, maar hebben geen ruimte dit te financieren. We ondersteunen sportclubs daarom bij het financieren van verduurzamingsmaatregelen, zoals het aanbrengen van ledverlichting langs de velden.

Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.