• Home
  • Nieuws
  • Uit de stadsbegroting: Een ontmoetingsplek voor iedereen

Uit de stadsbegroting: Een ontmoetingsplek voor iedereen

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Uit de stadsbegroting: Een ontmoetingsplek voor iedereen

De parken van de stad, zijn vaak het hart van de verschillende wijken. Het groen trekt mensen aan, inwoners laten er de hond uit en ontmoeten elkaar. Daarom is het een van onze belangrijkste speerpunten om deze wijkkernen om te toveren tot een ontmoetingsplek voor iedereen.

Omdat wij een werrem hert hebben voor onze wijken en haar inwoners, is het onze droom om deze parken te voorzien van meer groen. Maar dat niet alleen, we willen ook beweegroutes, speeltoestellen en watertappunten toevoegen. Aan die watertappunten zouden we dan graag de hondenbakken toevoegen die wij afgelopen jaar al hebben gefixt voor onze trouwe viervoeters. Zo kunnen de mensen elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek en ook nog hun huisdier meenemen.

Dit willen wij natuurlijk niet zomaar. Meer groen zorgt ervoor dat mensen gelukkiger zijn. Als men meer beweegt en speelt, blijven mensen langer vitaal. En de ontmoetingsplek zelf gaat eenzaamheid tegen.

Voor deze droom trokken wij vorig jaar 1,4 miljoen euro uit. Helaas is dit bedrag tot onze grote schrik voor 2024 wegbezuinigd. Wel zagen we dat er geld was onderverdeeld in verschillende potjes die te maken hebben met groen, beheer en speeltuinen. Ze schuren dus aan tegen ons originele ontmoetingsplan.

Daarom heeft Wendy Grutters de motie 'Spelen met ambitie' ingediend. Dit deed ze samen met PvdA, GroenLinks en CDA. Wendy: "We vragen hierin aan het college om ons als raad op de hoogte te houden van wat er met al die verschillende potjes gebeurt. We willen graag een plan van aanpak zien als er geld wordt uitgegeven aan een van de parken in de stad. Zodat wij dan weer als raad hen aan ons plan kunnen herinneren, om een ontmoetingsplaats te maken voor iedereen." Het college gaat daarmee akkoord.

Zo kunnen we ervoor blijven zorgen dat de groene harten van de stad écht gaan leven.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid