• Home
  • Nieuws
  • Uit de stadsbegroting: Dukenburg blijft in ontwikkeling

Uit de stadsbegroting: Dukenburg blijft in ontwikkeling

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
Uit de stadsbegroting: Dukenburg blijft in ontwikkeling

Stadspartij Nijmegen heeft een werrem hert voor alle Nijmeegse wijken. En sommige hebben net wat harder een verbeterslag nodig dan anderen. Daarom staat er in het coalitieakkoord een flink budget om te kunnen investeren in Dukenburg. Door een ingewikkeld proces zijn die investeringen uitgesteld. Stadspartij Nijmegen kwam daarom bij de stadsbegroting met een motie om toch de vaart erin te houden.

Dukenburg is een kansrijk stadsdeel dat al lang staat te springen om impulsen, zodat het er prettiger wonen, werken en ontmoeten wordt. Komende jaren zullen veel plannen concreet gaan worden. In de Kanaalzone en Zwanenveld zijn er grote plannen voor meer ruimte voor wonen, ontmoeten, zorg en ondernemen. Het door brand verwoeste Winkelcentrum Weezenhof wordt in de komende jaren eindelijk weer opgetrokken. En ook Winkelcentrum Dukenburg en het gebied eromheen staat op de rol voor een flinke verbeterslag.

In de Stadsbegroting werd echter duidelijk dat de verbeterslag van Winkelcentrum Dukenburg en de omgeving, waaronder het busstation en Station Dukenburg, langer op zich laat wachten. Omdat het ingewikkeld is alle partijen samen bereid te vinden te investeren, zijn investeringen vanaf 2025 uitgesteld. Bij het verbeteren van het hele gebied zijn ook NS, Prorail, de provincie en vijftig eigenaren van de winkels betrokken. Dit maakt het voor de gemeente ingewikkeld op korte termijn de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

De huidige coalitie waarin ook Stadspartij Nijmegen zit heeft 7,2 miljoen euro uitgetrokken om te kunnen investeren in die verbeterslag van de omgeving Winkelcentrum Dukenburg. Door de vertraging kan daar op korte termijn maar 2 miljoen van worden besteed. Wanneer de rest van de investeringen volgt is onduidelijk. Stadspartij Nijmegen wil echter doorpakken en kwam met een motie (samen met D66, GroenLinks, PvdA en CDA). Die motie kreeg steun van de hele raad.

Dit is een stevig signaal naar alle betrokken partijen, waaronder ook de gemeente zelf, dat er doorgepakt moet worden. In de volgende begroting moet er ingezet worden op het zo snel als mogelijk investeren van die andere 5,2 miljoen euro in de omgeving van Winkelcentrum Dukenburg. In het voorjaar van 2024 ligt er een nieuwe planning en zet de gemeente in op het sluiten van een overeenkomst met alle betrokkenen. Uitstel is onvermijdelijk, maar afstel duldt Stadspartij Nijmegen, en met ons de hele gemeenteraad, niet. Want ook Dukenburg verdient een levendig winkelhart én een prettig station voor bus en trein in een mooie omgeving.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid