Stadspartij DNF steunt lokale omroep N1

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Stadspartij DNF steunt lokale omroep N1

Lokale omroep N1 stevent af op een faillissement. Bij de behandeling van de Stadsbegroting 2016-2019 klopte de lokale omroep daarom aan bij de gemeenteraad voor extra financiële ondersteuning. Stadspartij DNF heeft een motie gemaakt om die tijdelijke extra steun mogelijk te maken. Deze motie werd gesteund door de hele gemeenteraad.

N1 is een diepgewortelde organisatie in het Nijmeegse. Door hier de stekker uit te trekken zou de gemeente een organisatie, die maar liefst 130 vrijwilligers aanstuurt, verloren laten gaan. Geen optie, vindt Stadspartij DNF.

Het wegvallen van een lokale omroep in de stad, en het daarmee op 'zwart' gaan van zowel tv als radio, zou leiden tot diepe teleurstelling bij al die vrijwilligers die de uitzendingen mogelijk maken. De Nijmegenaren zouden niet meer via tv en radio op de hoogte kunnen blijven van alles wat er speelt in de stad. Bovendien is het opnieuw opstarten van een lokale omroep een zware opgave.

Sindskort heeft N1 met een nieuw bestuur en een herstructurering van de organisatie een nieuwe start gemaakt. Stadspartij DNF gunt N1 het vertrouwen en de kans om die kwaliteitsslag af te maken. Stadspartij DNF heeft het College ook opgeroepen met een duidelijke visie te komen, zodat N1 weet waar het op afgerekend wordt.

In dit scenario zal het College deze visie, randvoorwaarden en criteria helder omschrijven. Ook moet het College daarin meenemen hoe het aankijkt tegen een Regionaal Media Centrum in het Rijk van Nijmegen, waarin lokale omroepen in deze regio nauwer en makkelijker kunnen samenwerken. Ook moet er in de visie meer aandacht zijn voor de prominente rol die jongeren kunnen spelen, Nijmeegse sport en de rol van gemeentelijke communicatie via de lokale omroep.

In het voorjaar van 2016 zal het College deze visie op de lokale omroep presenteren en zal de gemeenteraad opnieuw debatteren over de toekomst van N1.
Lees meer over: Cultuur.
Word lid