• Home
  • Nieuws
  • Plan binnenstad van de toekomst unaniem aangenomen

Plan binnenstad van de toekomst unaniem aangenomen

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Plan binnenstad van de toekomst unaniem aangenomen

De Binnenstad van Nijmegen moet niet alleen het visitekaartje van de stad zijn. Het moet dé ontmoetingsplek ('place to meet') zijn waar mensen zich thuis voelen, vindt DNF wethouder Ben van Hees. Daarom presenteerde hij het plan 'Binnenstad van de Toekomst' aan de gemeenteraad. De raad ging daar op woensdag 23 september unaniem mee akkoord.

De Binnenstad van Nijmegen bruist en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De huiskamer van onze mooie stad. Met de afronding van grote bouwprojecten in en rond het centrum scoort de Binnenstad volgens recent onderzoek beter dan ooit: algemeen oordeel 7,5. Naast de afronding van grote bouwprojecten is er ook actief ingezet op het verbeteren van de bereikbaarheid. Kortom: er is al veel gedaan maar we zijn er nog niet.

De functie van het centrum verandert. Mede door de economische crisis en de opkomst van webwinkelen, is er in binnensteden leegstand ontstaan. In het plan van wethouder Van Hees staan die veranderingen duidelijk beschreven. De wethouder doet concrete voorstellen om dit als stad aan te pakken.

Er gaat veel aandacht uit naar het probleem van leegstand. Eerst werkt de gemeente aan een scherpe analyse om het probleem in goed overleg met ondernemers in kaart te brengen. Om leegstand aan te pakken komen er o.a. ruimere regels voor vestiging en er wordt een Pandenbank ingesteld die leegstand en kansen inzichtelijk maakt.

Daarnaast onderzoekt de gemeente ook mogelijkheden om te komen tot een compactere binnenstad met gebruik van straatprofielen waarmee gerichte acquisitie gemakkelijker wordt. Ook komt er een 'aanjaagteam levendige binnenstad'.

Daarnaast is in het voorstel veel aandacht voor de uitstraling en invulling van de ringstraten en wordt ingezet op betere looproutes in het centrum, beide thema's uit het DNF verkiezingsprogramma.

Stadspartij DNF is trots dat de wethouder een flinke stap heeft gezet om de Binnenstad aantrekkelijk te houden en sterk te maken voor de toekomst.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid