Vrijwilligersfonds in de maak

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Vrijwilligersfonds in de maak

Maar liefst 53 procent van alle Nijmegenaren doet aan vrijwilligerswerk. Daar worden wij van Stadspartij DNF enorm trots van. Onlangs sprak de gemeenteraad over vrijwilligerswerkbeleid. Bij de behandeling van de Stadsbegroting 2016-2019 heeft Stadspartij DNF via een motie het College opgeroepen een Vrijwilligersfonds in te stellen.

Vrijwilligers verdienen veel waardering en ondersteuning op fronten waar zij dat nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Stadspartij DNF wil die vrijwilligers, met name hen die niet aan een professionele organisatie verbonden zijn, meer ruimte geven werk te maken van kennisontwikkeling, waardering na bijzondere prestaties of het werven van meer vrijwilligers voor hun eigen initiatief.

Het Vrijwilligersfonds biedt die ruimte. Vrijwilligersinitiatieven kunnen een beroep doen op dat fonds om bijvoorbeeld uit te geven aan een cursus, een gezellig samenzijn na een geslaagd project of het maken van een folder om aan nieuwe vrijwilligers te komen. De motie om een Vrijwilligersfonds werd gesteund door een meerderheid van de raad. Het College zal een plan uitwerken en dit in 2016 voorleggen aan de raad. Het Vrijwilligersfonds zal in de loop van 2016 van start kunnen gaan.
Lees meer over: Wijken, Zorg & Welzijn.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Word lid