• Home
  • Nieuws
  • Stadsparty DNF in de bres voor heel Nijmegen: Red niet alleen de cultuursector

Stadsparty DNF in de bres voor heel Nijmegen: Red niet alleen de cultuursector

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Stadsparty DNF in de bres voor heel Nijmegen: Red niet alleen de cultuursector

De afgelopen week ontstond in de raad het idee een steunverklaring op te stellen en te laten ondertekenen door alle raadsleden. Vandaag leidde dat tot dit artikel in de Gelderlander. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet te ondertekenen. Waarom niet?

Heel veel Nijmegenaren en Nijmeegse ondernemers hebben het op dit moment heel erg zwaar. Niet alleen de culturele sector. Met een steunverklaring voor alleen hen, sla je al die anderen over. Ook de taxichauffeur die mensen vervoert na een avondje uit, de barman die de mensen een biertje tapt in de kroeg, hebben het zwaar. En vooral de mensen die eenzaam thuis zitten of als zorgheld keihard aan het werk zijn. Met een steunverklaring voor 1 sector, sla je al die anderen over. Wij vonden dat geen goed gebaar. Stadspartij DNF wil zo veel mogelijk Nijmegenaren helpen.

Daarbij: met een steunverklaring alleen koop je als ondernemer helemaal niets. In de steunverklaring ontbraken voorstellen voor actie. En dat is precies wat Nijmegen wel nodig heeft. Actie, om alle sectoren, óók de cultuursector, én alle ondernemers die zwaar getroffen zijn door deze moeilijke tijd te helpen. Actie gebaseerd op goede ideeën uit de samenleving, zodat we met steun vanuit de gemeente ook echt het verschil maken. En dat is wat de gemeenteraad nodig heeft: goede ideeën. Meld ze ons, mail ons op info@stadspartijnijmegen.nl.

Met deze goede ideeën kunnen wij dan aan de slag. Ook om steun te krijgen bij de provincie Gelderland die nog 2,7 miljard in kas heeft door de verkoop van de NUON. Stadspartij DNF pleit er al weken voor deze snel in te gaan zetten. Juist nu.

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Word lid