• Home
  • Nieuws
  • Stadspartij DNF blij met grotere proef windhaken plastic-afvalzakken

Stadspartij DNF blij met grotere proef windhaken plastic-afvalzakken

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Stadspartij DNF blij met grotere proef windhaken plastic-afvalzakken

In het voorjaar van 2016 ging onze fractievolger Jean-Paul Broeren op zoek naar een oplossing voor de rondwaaiende inzamelzakken voor plastic afval.

Over straat slingerende inzamelzakken voor plastic afval. Het was een doorn in het oog van onze fractievolger Jean-Paul Broeren en van vele andere Nijmegenaren. "Daar moet toch een oplossing voor te vinden zijn, leek hem. Vandaar dat hij toen is gaan zoeken naar een manier om dit probleem zoveel mogelijk te beperken." Uiteindelijk stuitte hij tijdens zijn zoektocht op de kroonring: een ring met haakjes die om een lantaarnpaal bevestigd kan worden en waaraan de inzamelzakken voor plastic opgehangen kunnen worden op de inzameldag. "Een simpel maar zeer doeltreffend systeem."

Jean-Paul stapte met zijn vondst naar de DAR waar ze meteen enthousiast reageerden. "Het voorkomt immers niet alleen dat het plastic afval weg kan waaien, maar het maakt het inzamelwerk voor de mannen van de DAR ook nog eens een stuk makkelijker. Er ontstaan door die ringen namelijk centrale punten waar de zakken opgehaald kunnen worden én ze hoeven niet meer voor elke zak te bukken om deze op te rapen. Daarna startte er een eerste kleine proef.

Wethouder Renske Helmer kondigt nu aan dat naar aanleiding hiervan er binnenkort een grotere proef in een stadsdeel van Nijmegen.

"Als grotere deze proef ook aanslaat, hoop ik dat zo snel mogelijk overal in Nijmegen kroonringen worden opgehangen aan lantaarnpalen of eventueel zelfs aan speciaal geplaatste palen." aldus Jean Paul Broeren van Stadspartij DNF.

Lees hier het bericht in de Gelderlander
Lees meer over: Openbare ruimte.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.