• Home
  • Nieuws
  • Kroonring moet wegwaaiend plastic afval voorkomen

Kroonring moet wegwaaiend plastic afval voorkomen

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
Kroonring moet wegwaaiend plastic afval voorkomen

Afval op straat, wie ergert zich er niet aan? Zo ook onze fractievolger Jean-Paul Broeren zoals vandaag, woensdag 2 maart met een artikel in De Brug. "Plastic afval wordt in Nijmegen weliswaar al apart ingezameld, maar op winderige dagen waaien de speciale inzamelzakken makkelijk weg waardoor ze soms scheuren en het plastic alsnog op straat belandt."

Een doorn in het oog van Jean-Paul en van vele andere Nijmegenaren. "Daar moet toch een oplossing voor te vinden zijn, leek mij. Vandaar dat ik ben gaan zoeken naar een manier om dit probleem zoveel mogelijk te beperken." Uiteindelijk stuitte hij tijdens zijn zoektocht op de kroonring: een ring met haakjes die om een lantaarnpaal bevestigd kan worden en waaraan de inzamelzakken voor plastic opgehangen kunnen worden op de inzameldag. "Een simpel maar zeer doeltreffend systeem."

Jean-Paul stapte met zijn vondst naar de DAR waar ze meteen enthousiast reageerden. "Het voorkomt immers niet alleen dat het plastic afval weg kan waaien, maar het maakt het inzamelwerk voor de mannen van de DAR ook nog eens een stuk makkelijker. Er ontstaan door die ringen namelijk centrale punten waar de zakken opgehaald kunnen worden én ze hoeven niet meer voor elke zak te bukken om deze op te rapen. Vandaar dat de DAR binnenkort ook daadwerkelijk een proef met deze kroonringen start in de Fenikshof in Nijmegen. Als deze proef aanslaat, hoop ik dat zo snel mogelijk overal in Nijmegen kroonringen worden opgehangen aan lantaarnpalen of eventueel zelfs aan speciaal geplaatste palen."

Tot die tijd is het in de rest van Nijmegen dus nog even behelpen. "Je ziet al wel dat op diverse plekken mensen zelf op zoek zijn gegaan naar een oplossing voor het probleem van wegwaaiende en scheurende zakken. Zo worden op sommige plekken de zakken al aan tuinhekjes opgehangen of aan de ondergrondse containers bevestigd om te voorkomen dat ze weg kunnen waaien. Slim, maar natuurlijk geen definitieve oplossing voor het probleem." Eigenlijk kan Jean-Paul zich niet voorstellen dat de proef geen succes wordt. "Het is immers een zeer simpele en absoluut geen dure oplossing voor iets waar de meeste mensen zich aan storen. Er kan zelfs subsidie voor worden aangevraagd, mocht het geld een obstakel gaan vormen. Als Stadspartij DNF willen wij eraan bijdragen dat elke Nijmegenaar een goed gevoel heeft bij zijn of haar stad, vandaar dat wij ons ook zo actief inzetten om ergernissen die onder de inwoners heersen weg te nemen."
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.