• Home
  • Nieuws
  • Robert Nillesen – Trots op onze Vierdaagse

Robert Nillesen – Trots op onze Vierdaagse

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
Robert Nillesen – Trots op onze Vierdaagse

Mooi van Nijmegen is: Naar Nijmegen toe rijden vanuit het noorden en men ziet de Waalbrug en de waalskyline. Dan ben ik weer thuis. En zie de heuvels van Beek Ubbergen.

Vriendelijke mensen en gemoedelijk. Je kunt je snel aansluiten. Het Faberplein is erg leuk en ik ga er graag naar toe.

Mijn leukste tijd was mijn horecatijd in Nijmegen (25 jaar geleden). Toen vooral Waalkade en Koningsplein.

Ik woon in de Van Welderenstraat en de ruimte – de tuinen – tussen de Van Welderenstraat en de Oranjesingel (achterkanten van de panden) zijn erg mooi.

Ik ben zeer trots op de Vierdaagse en de bijzondere zomerfeesten. De roze woensdag die van oudsher door de Van Welderenstraat liep had iets bijzonders. Zoiets moet je niet te goed willen regelen, maar gewoon laten gebeuren.

De gemeente mag meer gericht zijn op de inwoners van Nijmegen. Meer gastheerschap vanuit de lokale overheid. Niet alleen handhaven (bekeuringen) door politie en toezicht, maar nog meer gericht zijn op het zich prettig voelen van Nijmegenaren en bezoekers.

1. Waarom houd jij van Nijmegen?
De gemoedelijkheid in deze stad is onovertroffen. Nijmegenaren zijn warm, vriendelijk en gastvrij.

2. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
Ik mag graag op het Faberplein komen. De horeca die zich daar de laatste jaren heeft ontwikkeld, helemaal top. Ook een aanrader, maar helaas niet voor iedereen even makkelijk bereikbaar: de tuinen en ruimten tussen de panden aan de Oranjesingel en de Van Welderenstraat. Veel groen en rust, wat je in de binnenstad niet direct verwacht.

3. Wat is je mooiste herinnering aan Nijmegen?
Zo'n 25 jaar geleden, toen ik de stad als jongeling ontdekte, waren het de Waalkade en het Koningsplein die vooral mijn aandacht trokken. Mooie herinneringen aan het uitgaansleven dat daar bruiste.

4. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
Van oudsher heb ik iets met de Vierdaagse en de Zomerfeesten, pardon Vierdaagsefeesten, die ieder jaar heel bijzonder zijn. De Roze Woensdag kent zijn ontstaan in de Van Welderenstraat en In de Betouwstraat. Jammer dat de Vierdaagse die straten nu mijdt. Het was smal en druk, maar dat gaf ook die ultieme sfeer.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het beter maken van Nijmegen?
Ik zou er voor willen pleiten dat de gemeente nog meer gastheerschap aan de dag legt. Wat minder streng handhaven op vaak overbodige regelgeving en wat meer moeite doen om het Nijmegenaren en bezoekers van de stad naar de zin te maken.
Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.