• Home
  • Nieuws
  • John Brom – Nijmegen, bijzondere stad met een dorps, maar mooi karakter

John Brom – Nijmegen, bijzondere stad met een dorps, maar mooi karakter

Geplaatst op      Leestijd: 2.5 minuut
John Brom – Nijmegen, bijzondere stad met een dorps, maar mooi karakter

John Brom (56) – directeur/eigenaar van de Glasambulance en Slotambulance -vormt samen met zijn huidige vrouw Karen een gezin met 6 kinderen en 8 kleinkinderen. De deur in Huize Brom staat altijd open en, zo verzekert hij, "gezamenlijk eten met het hele gezin is elke keer een feestje."

In Bottendaal, waar zich de eerste 'gastarbeiders' in Nijmegen vestigden, hadden zijn ouders een café en een pension voor dakloze mannen. Daar opgegroeid woont hij nu weer, nadat hij in de tussentijd in bijna alle wijken in Nijmegen heeft gewoond. Tegen zijn 20ste verhuisde hij naar de Wolfskuil, (Onder de bogen), om van daaruit te gaan wonen in Dukenburg en later in Hatert. Gedurende al die jaren leerde John zijn stadgenoten in al die wijken uit en te na kennen. Kennis van stad en inwoners komt hem van pas bij zijn werk als gemeenteraadslid voor Stadspartij De Nijmeegse Fractie.

1. Waarom houd jij van Nijmegen?
Nijmegen is bijzonder en voelt als een Bourgondische stad met een dorps karakter. Dat maakt contact met mijn vele verschillende medebewoners makkelijk. Het gaat bijna als vanzelf, met een kort gesprek over het weer, zomaar op straat. Of bijvoorbeeld gewoon in de kroeg met een pilsje aan de bar. De Nijmegenaren zijn best open over zichzelf, waardoor een praatje makkelijk is gemaakt. Iedereen mag hier zijn wie hij of zij is. Dat maakt Nijmegen zo thuis.

2. Wat is je mooiste herinnering aan Nijmegen?
Die bewaar ik uit mijn kinderjaren, toen ik opgroeide tussen de gastarbeiders bij ons in de straat en de buurt. Toen mocht ik al 'proeven' aan al die verschillende culturen en mooie verhalen van mannen uit vreemde landen.

3. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
Nijmegen is natuurlijk al een prima stad om te wonen, werken of studeren, kortom, om met elkaar te leven. Het liefste zou ik zien dat we behouden wat we nu hebben. Met alle onrust in de wereld en daarnaast al die ontwikkelingen waar we in hoog tempo op moeten inspelen, blijft het de kunst om te waarderen wat er is en het thuisgevoel in de stad Nijmegen vast te houden. Koesteren wat we hebben, daarmee maken we de stad ook mooier.

4. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
De diversiteit van Nijmegen, gelegen aan de Waal en met die rijk gevarieerde natuur om ons heen, maakt de hele stad als mijn de favoriete plek. Juist de afwisseling van de verschillende wijken en de Nijmeegse omgeving houden de stad levendig, waardoor ik me overal in Nijmegen op mijn plaats voel.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het mooier maken van Nijmegen?
Graag zoek ik de verbinding. Heb ik mijn hele leven al gedaan en blijf ik ook doen. Met respect voor ieders kwaliteiten en mogelijkheden, ook door deze zoveel mogelijk de ruimte geven. Het direct persoonlijke contact met de Nijmegenaren geeft mij voldoening. En als ik dan ook nog iets voor ze kan doen, tja, dan heb ik het naar mijn zin. Ieder heeft wel zijn of haar eigen zorgen, vragen of wensen. Wat het ook is, ik neem het graag mee in mijn werk als gemeenteraadslid en naar de andere gemeenteraadsleden of naar het stadhuis. Om samen te zoeken naar rechtvaardige en kordate beslissingen, waardoor er oplossingen komen voor kleine en grote problemen en antwoorden op vragen waar mensen mee zitten.
Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.