• Home
  • Nieuws
  • Jaag lokale foodtrucks niet weg uit de Goffert wegens gemakzucht

Jaag lokale foodtrucks niet weg uit de Goffert wegens gemakzucht

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Jaag lokale foodtrucks niet weg uit de Goffert wegens gemakzucht

Tijdens concerten in de Goffertwei verzorgen lokale foodtrucks al sinds jaar en dag een warme ontvangst van concertgangers door een mooi straatje van foodtrucks op te stellen rond de Muntweg. Het huidige College B&W is van plan daar een stokje voor te steken. Voortaan zouden er dan geen foodtrucks meer opgesteld mogen staan buiten de concertweide. Alleen de concertorganisator zelf mag dan nog binnen de hekken etenswaren verkopen.

Zuur, want het zijn juist lokale ondernemers die met hun foodtrucks hiermee hun boterham verdienen. Binnen de hekken van het concert krijgen zij geen standplaats. Het College B&W doet dit omdat de foodtrucks zwerfvuil in de hand werken. Stadspartij DNF vindt het dan maar geheel verbieden van deze foodtrucks een te gemakzuchtig standpunt.

De foodtruckeigenaren hebben zich bereid verklaard om in overleg met de gemeente extra maatregelen te nemen. Deze bereidheid krijgt als het aan wethouder Velthuis ligt geen kans. Stadspartij DNF dient daarom samen met VVD, PvdA en GroenLinks een motie in zodat deze foodtrucks gewoon hun standplaats kunnen blijven behouden, onder voorwaarde dat zij extra maatregelen nemen om te zorgen dat afval beter wordt opgeruimd.

Bekijk hier een reportage door TV Gelderland over dit nieuws.

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Word lid