• Home
  • Nieuws
  • Flinke zorgen over gevolgen coronacrisis voor kwetsbare wijken in Nijmegen

Flinke zorgen over gevolgen coronacrisis voor kwetsbare wijken in Nijmegen

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Flinke zorgen over gevolgen coronacrisis voor kwetsbare wijken in Nijmegen

Kwetsbare wijken in grote steden worden veel harder geraakt door de coronacrisis. Een grote zorg, ook voor Nijmegen. Toch ondertekende burgemeester Bruls de brandbrief namens vijftien grote steden aan Den Haag niet. Stadspartij DNF vraagt zich af waarom en vraagt om meer aandacht voor deze grote zorgen.

Vijftien burgemeesters van grote steden ondertekenden recent een brandbrief aan drie ministers. Hierin vragen zij om aandacht en een plan van aanpak voor de gevolgen van de coronacrisis die in achterstandswijken extra hard aankomen. De achterstanden in onderwijs lopen bij jongeren uit die wijken veel harder op. Jongeren uit achterstandswijken verloren veel vaker een baan dan elders. Ook zijn er signalen dat steeds meer bewoners in de schulden raken en geld lenen bij woekeraars en drugscriminelen. Ook is huiselijk geweld flink toegenomen, juist ook in deze kwetsbare wijken. Door de toenemende problemen dreigt ook de eenzaamheid onder bewoners te groeien. Hele terechte grote zorgen, vindt Stadspartij DNF.

Stadspartij DNF heeft daarom vragen gesteld aan het College over waarom deze brief niet mee ondertekend is. Ook heeft Wendy Grutters, fractievoorzitter, om meer informatie en aandacht gevraagd om de gevolgen van de coronacrisis onder kwetsbare bewoners en wijken goed in beeld te brengen.

Lees er ook meer over op de website van Omroep Gelderland.

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Word lid