In Nijmegen geven we elkaar de ruimte

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
In Nijmegen geven we elkaar de ruimte

Ruimte voor elkaars mening en initiatieven

In Nijmegen voeren we het debat over vluchtelingenopvang tot nu toe waardig. In de gemeenteraad en zeker ook daarbuiten verschillen de meningen soms flink. Dat mag en daar is niets mis mee. We zijn er trots op dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat er ruimte en vrijheid is om van mening te verschillen.
Deze week werd een initiatief vanuit de Nijmeegse samenleving afgelast. Dit was een initiatief van Nijmegenaren om samen te dineren met vluchtelingen uit de noodopvang in Heumensoord. Reden van de afgelasting was een sfeer van intimidatie, beledigingen en bedreigingen. Dat is een ontwikkeling waarover we ons zorgen maken.
We zijn trots op de vele vrijwilligers die zich inspannen om het verblijf van de vluchtelingen zo menselijk en waardig mogelijk te maken. Een aantal van hen en een groep vluchtelingen nodigen wij daarom uit bij de jaarlijkse kerstmaaltijd van de gemeenteraad.

Hiermee spreken wij onze steun uit voor deze vrijwilligers, en laten we de ontmoeting die hen voor ogen stond alsnog doorgaan.

Laten we zorgen dat we in onze mooie stad respectvol met elkaar in debat gaan en mensen initiatief kunnen nemen. In Nijmegen geven we elkaar de ruimte – in alle vrijheid.

Namens alle 39 raadsleden: Hans van Hooft, Pepijn Boekhorst, Rob Jetten, Marc van Nijnatten, Inge van Dijk, Mark Buck, Wendy Grutters, Michel Hulskorte, Ruud Klein Hemmink, Paul Eigenhuijsen.

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid