Erelid aan het woord

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Erelid aan het woord

Jo van Son, naast erelid met zijn 89 jarige leeftijd ook oudste lid van Stadspartij DNF. Een mooie reden voor een interview bij hem thuis;

Waarom bent u lid geworden van Stadspartij DNF?
Ben van Hees ken ik al jaren vanaf dat Ben klein was. Al vanaf de oprichting van Nijmegen Nu, geleid door Ben heb ik mij aangesloten bij zijn partij. Vervolgens werd in 2014 De Nijmeegse Fractie opgericht, nu Stadspartij DNF en ben ik bij deze partij lid gebleven.

Bent u altijd al geïnteresseerd geweest in politiek?
Ik ben geen politiek man, mijn interesse gaat uit naar de oudheid van Nijmegen. Met name het beschermen en behoud van het mooie oude Nijmegen.

Welke ontwikkelingen in onze huidige samenleving zijn volgens u anders dan vroeger?
Vroeger was er meer saamhorigheid, meer kameraadschap onder met name jongeren. Nu worden jongeren opgevoed om alles vooral zelf te doen. Het echte kameraadschap tref je nu alleen nog aan in het leger.

Is er nog iets wat volgens u momenteel ontbreekt binnen Stadspartij DNF?
Onze partij is goed, Nijmeegs gezind en probeert zoveel mogelijk de ouderen te dienen. Het goed regelen van busvervoer voor ouderen en voorzieningen zoals pinautomaten zijn actuele onderwerpen. De Nijmeegse Fractie is 100% goed, het zou mooi zijn als we bij de volgende verkiezingen minimaal vijf zetels kunnen halen, drie zetels moet zeker lukken.
Lees meer over: Uit de fractie.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid