• Home
  • Nieuws
  • Eric Bender - Leefbaar, bruisend en groen, op zo’n stad moet je verliefd zijn

Eric Bender - Leefbaar, bruisend en groen, op zo’n stad moet je verliefd zijn

Geplaatst op      Leestijd: 2.5 minuut
Eric Bender - Leefbaar, bruisend en groen, op zo’n stad moet je verliefd zijn

Eric Bender, 54 jaar en woonachtig in de wijk Hengstdal in Nijmegen, heeft, behalve aan zijn echtgenote Jolanda en zoon Niels, zijn hart verpand aan zijn beroep: marktkoopman. Eric is ondernemer in, min of meer officieel gezegd, markthandel in chocolade- en suikerwerkartikelen, koek, brood en banket. Hij komt op voor de belangen van de marktkoopman, daarom zit hij als penningmeester in het bestuur van de Centrale Vereniging Ambulante Handel.

Daarnaast is Eric voetbalfan en in die sport ook actief, als teammanager van het eerste elftal van sv Orion. Voor Stadspartij De Nijmeegse Fractie is Bender bovendien nog fractievolger, waarbij hij zich toelegt op de onderwerpen Mobiliteit en Duurzaamheid.

1. Waarom houd jij van Nijmegen?
Nijmegen is zeer leefbaar, bruisend en groen. Daarom hou ik van de stad. De zeer levendige binnenstad, waar altijd wel wat te doen is, met zijn alom geprezen Markt. Nijmegen, met zijn Vierdaagse en de daarbij horende feesten, het carnaval, de buurtfeesten, de popconcerten, de grote en kleine podia. Maar ook de gemoedelijkheid van de Nijmegenaren, de rust, de prachtige omgeving. Op zo'n stad kun je niet anders dan verliefd zijn.

2. Wat is je mooiste herinnering aan Nijmegen?
Moeten we dertig jaar terug. De manier waarop in Nijmegen gevoerd werd dat Oranje in 1988 Europees voetbalkampioen werd. Dat zal ik mijn leven niet vergeten. Wat een feest was dat, zeg! Staat voor altijd in mijn geheugen gebeiteld. En, natuurlijk, de jaarlijks terugkomende Vierdaagse. Hoe de stad zo'n wereldevenement ieder jaar opnieuw omarmt en koestert, da's uniek.

3. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
Van ons idee vier kaar geleden om het Nijmeegse bomenbestand met zeker 10.000 bomen te verrijken, heeft het gemeentebestuur gelukkig het grootste deel kunnen realiseren. Het hoeft niet te stoppen bij die 10.000 bomen, dus werken we er wat mij betreft aan om nog meer bomen te planten, daar waar nodig. Bijvoorbeeld langs de Energieweg. Bomen daar zou een mooie bekroning zijn op dit project van dit college.

4. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
Eric Bender is hier heel kort en krachtig in: Mijn eigen huis.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het mooier maken van Nijmegen?
Zoals gezegd: gemoedelijkheid is een sterk punt in deze stad. Ik draag er graag aan bij dat we in die sfeer met elkaar verder gaan. Links, rechts of midden, als we maar besluiten en werken in het belang van Nijmegen. Vanuit mijn portefeuille mobiliteit vind ik het belangrijk dat het autoverkeer in onze stad goed kan doorrijden en dat er niet alleen goede voorzieningen moeten zijn voor fietsers. Het onderwerp duurzaamheid wordt ook steeds belangrijker. Om een paar dingen te noemen die onze aandacht hebben: het warmtenet dat er aan zit te komen, meer groen in de tuinen of, bijvoorbeeld, de afkoppeling van regenwater om er voor te zorgen dat de straten niet iedere keer blank komen te staan na een hoosbui. Door de klimaatverandering staat dat steeds meer te gebeuren. Regeren is vooruit kijken. Ook in dit geval.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.