• Home
  • Nieuws
  • VACATURE: beleidsmedewerker raadsfractie Stadspartij Nijmegen

VACATURE: beleidsmedewerker raadsfractie Stadspartij Nijmegen

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
VACATURE: beleidsmedewerker raadsfractie Stadspartij Nijmegen

VACATURE BELEIDSMEDEWERKER RAADSFRACTIE - STADSPARTIJ NIJMEGEN (0,55 fte)

Waarom
De Gemeenteraadsfractie van Stadspartij Nijmegen is per direct op zoek naar een beleidsmedewerker. De fractie bestaat uit 7 raadsleden, 2 fractievolgers en 1 fractieassistent. Voor een goede ondersteuning van deze ambitieuze en snel gegroeide fractie zoeken wij een beleidsmedewerker voor ondersteuning op beleidsmatig en praktisch niveau.

Stadspartij Nijmegen is een pragmatische partij die van doorpakken houdt. Met no-nonsense politiek en een oplossingsgerichte houding zetten wij ons in voor een trots, vrij en sociaal Nijmegen.

Wat
Als beleidsmedewerker adviseer je gemeenteraadsleden over soms complexe beleids- en politieke vraagstukken en denk je mee over de oplossingen die stad vooruit helpen.


Je bent bezig met de volgende taken:
  • Je verdiept je beleidsthema's en politieke actualiteiten en adviseert de fractie in de ontwikkeling van standpunten en betogen.
  • Je ondersteunt de fractie bij het uitwerken beleidsnotities en de politieke instrumenten die daaruit volgen (vragen, moties, amendementen en initiatiefvoorstellen).
  • Je maakt samenvattingen van opvallende bijdragen in de raad en vertaalt die naar artikelen voor op onze website en nieuwsbrieven, helpt bij het uitwerken van persberichten of opiniestukken.
  • Je ondersteunt en adviseert de fractie bij de vormgeving en ontwikkeling van de koers van de fractie (en helpt eventueel mee aan het uitwerken van het verkiezingsprogramma vanaf 2024);
  • Je bouwt aan een relevant netwerk in de stad en komt met voorstellen voor werkbezoeken enzovoort.
Wie
Je houdt van het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving, waarbij je zelf graag een rol op de achtergrond verkiest. Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau. Je bent schriftelijk vaardig en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Je weet een analytische blik te combineren met een praktische instelling. Je hebt overtuigingskracht. Je bent flexibel, zelfstandig maar toch een teamplayer en je vindt het leuk om te werken op een dynamische plek met strakke deadlines. Tenslotte deel je onze liefde voor de stad Nijmegen en voel je je thuis bij de standpunten van Stadspartij Nijmegen. Lid zijn van Stadspartij Nijmegen, of woonachtig zijn in Nijmegen, is geen must, maar wel een pre.

Overige informatie
Deze betrekking kan in loondienst worden ingevuld (bruto maandsalaris = € 4300 bij 1 fte excl. 8% vakantiegeld). Invulling op freelance basis is bespreekbaar. We gaan uit van 16 tot 24 uren (gemiddeld 19,8 uur) inzetbaarheid per week, gedurende 45 weken per jaar. Je bent in ieder geval maandagavonden en woensdagen (overdag en avond) inzetbaar.

Voor informatie kun je je richten tot vice-fractievoorzitter Rosalie Thomassen: rosalie@stadspartijnijmegen.nl, tel. 06-50638600.

Reageren
Ben je enthousiast? Stuur ons dan je motivatiebrief en je CV. Dit kan tot en met 26 februari 2023 naar info@stadspartijnijmegen.nl. Gesprekken zullen plaatsvinden in de periode van 9 maart tot en met 17 maart 2023.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.