• Home
  • Nieuws
  • In Memoriam: Albaer Hillen, mede-oprichter en voormalig raadslid en fractievoorzitter

In Memoriam: Albaer Hillen, mede-oprichter en voormalig raadslid en fractievoorzitter

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
In Memoriam: Albaer Hillen, mede-oprichter en voormalig raadslid en fractievoorzitter

Albaer Hillen * 2 maart 1960 - † 6 januari 2023

Op 6 januari 2023 is mede-oprichter van onze partij, voormalig raadslid en fractievoorzitter Albaer Hillen overleden. Hij werd slechts 62 jaar oud. De Stadspartij Nijmegen is aangedaan door dit verlies.

Albaer Hillen was lid van de gemeenteraad van Nijmegen sinds 2002 en was in 2012 een van de mede-oprichters van Stadspartij Nijmegen (toen nog stadspartij De Nijmeegse Fractie). In 2014 werd hij lijsttrekker en vanaf maart 2014 werd hij fractievoorzitter. Geplaagd door een slechte gezondheid moest hij het raadslidmaatschap in die periode regelmatig onderbreken. In 2018 nam hij na 16 jaar afscheid van het raadslidmaatschap. Hij ontving bij zijn afscheid een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Bruls voor zijn jarenlange inzet als raadslid én voor zijn inzet bij tal van maatschappelijke organisaties. Hij bleef voor onze partij actief als fractievolger tot 2021 totdat zijn gezondheid ook dat niet meer toeliet. En zelfs daarna bleef hij voor raad en advies altijd beschikbaar.

Albaer Hillen ontving bij zijn aftreden in 2018 een koninklijke onderscheiding
Albaer Hillen ontving bij zijn aftreden in 2018 een koninklijke onderscheiding

Want zo was Albaer. Altijd betrokken en behulpzaam. Het aantal maatschappelijke functies dat hij bekleedde naast zijn raadslidmaatschap was indrukwekkend. Hij hielp de Kledingbank oprichten, was bestuurslid voor Vincent de Paul Center, activiteitencentrum Doddendaal en de Zonnebloem. Daarnaast was hij als ouderling van dienst vaak te vinden bij het Oecumenisch City Pastoraat. Hij was een warm mens die altijd dichtbij de vrijwilligers wilde staan en altijd oprechte interesse toonde in de vele mensen die geholpen werden door de organisaties waar hij actief was. En dat tekende hem ook als raadslid; altijd een luisterend oor voor de bewoners van onze stad en altijd bereid zijn collega's te helpen.

Nijmegen verliest een bijzondere en unieke Nijmegenaar. De Stadspartij Nijmegen raakt haar 'politiek vader' kwijt. De fractie zal hem voor altijd dankbaar blijven voor de enorme hoeveelheid kennis, wijsheid en warmte die hij heeft overgedragen aan zijn opvolgers. Zijn enorme sociale hart zal voor altijd ingebakken blijven in het DNA van onze partij. Zijn grote liefde voor deze stad waar hij later in zijn leven zo aan vergroeid raakte blijft voor altijd bij ons.

Dankjewel lieve Albaer, bedankt dat je er voor ons en voor onze stad was. We wensen jouw familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Wij vragen iedereen die een warme herinnering heeft aan Albaer deze te delen in het condoleanceregister. Deze zullen wij bundelen in een boekwerk en aanbieden aan zijn familie en naasten. Dit register vindt u hier: https://www.memori.nl/gedenkplaats/albaer-hillen/
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.