Brommerverbod is slecht en onnodig

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Brommerverbod is slecht en onnodig

Stadspartij Nijmegen is tegen het plan om een brommerverbod in te voeren per 2028. Dit plan kwam er na een motie van vier partijen uit de gemeenteraad. Stadspartij Nijmegen stemde toen al tegen die motie. We stemmen ook nu tegen de uitwerking van dat voorstel, die uitgaat van een brommerverbod per 1 januari 2028.

Het middel is veel te zwaar om nu al naar te grijpen. De komende jaren zal het al steeds moeilijker worden een brommer of scooter op fossiele brandstof te blijven rijden. De brandstofkosten lopen op. Een helmplicht maakt snorfietsen onaantrekkelijker. En vanaf 2025 komen er milieuzones, bijvoorbeeld in het centrum en op de RU campus, die het lastiger gaan maken overal te komen. Zo werken we al stapsgewijs naar schonere lucht in heel Nijmegen.

Stadspartij Nijmegen gelooft veel meer in het stapgewijs meenemen van de inwoners. Voor sommige inwoners zijn al die stappen naar schone mobiliteit al ingewikkeld genoeg. Die moet je niet overvallen met een verbod maar juist helpen op de weg naar schoner vervoer.

Stadspartij Nijmegen is daarom voorstander van stimuleringsregelingen die het aantrekkelijk maken om de overstap te maken naar schoon vervoer, zoals een elektrische brommer. Het is prima om snelle beslissers te belonen en trage overstappers het op termijn wat moeilijker te maken met de brommer overal te komen. En zorg daarbij dat je de daadwerkelijk vervuilende brommers als eerste van de weg haalt en gooi ze niet allemaal op één hoop.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.