• Home
  • Nieuws
  • Stadspartij Nijmegen presenteert team gemeenteraad verkiezingen 2022

Stadspartij Nijmegen presenteert team gemeenteraad verkiezingen 2022

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
Stadspartij Nijmegen presenteert team gemeenteraad verkiezingen 2022

Samen strijden voor een mooier Nijmegen is een teamprestatie. Voor de verkiezingen in 2022 staat er een geweldig team klaar. Tijdens een ledenvergadering is de top van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen bekend gemaakt.

Naast onze aanvoerders Wendy Grutters en Jean-Paul Broeren is dat ook raadslid en ervaren politica Rosalie Thomassen. Cees de Beer, onze enthousiaste nieuwkomer die recent tot fractievolger werd benoemd, neemt de vierde plaats in. Het team wordt vervolmaakt door een hele linie aan doorgewinterde dossiertijgers: Ralph Nieuwenhuijsen, Eric Bender, Ruud Sewpersad, Lydia Beuman en Frans Laarakker. Allemaal sterspelers met een groot hart voor onze prachtige stad.

Het komend jaar werkt de Stadspartij Nijmegen aan het werven van nog meer kandidaten en het spreken van zoveel mogelijk Nijmegenaren over hun dromen en plannen voor de stad. Kom erbij in dit team of word onze supporter. Mail ons via: info@stadspartijNijmegen.nl. Samen voor het mooiste van Nijmegen. Samen voor ons Nimweegs hert.

Lees er meer over op de Gelderlander website of bekijk het artikel hieronder.Uit de Gelderlander:
NIJMEGEN - De huidige fractievoorzitter en gemeenteraadslid Wendy Grutters wordt samen met collega-raadslid Jean-Paul Broeren de kartrekker van de Nijmeegse Stadspartij voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat heeft het bestuur van de lokale partij besloten.

Daarmee stapt de partij - als enige in de Nijmeegse politiek - af van het principe van één lijsttrekker. In een verklaring laat het bestuur weten dat Broeren en Grutters samen als aanvoerders het team gaan aansturen: Grutters als politiek leider en Broeren als politiek strijder.

Minimaal zes zetels
De partij heeft nu drie zetels in de Nijmeegse raad. Wat Grutters betreft moeten dat er minimaal zes worden: ,"We hebben laten zien dat we een solide partij in het sociale midden zijn. En het belangrijkste: als lokale partij zijn we echt geworteld in de stad."

Over de samenwerking met Broeren: "We zijn yin en yang. Maar dat vult elkaar juist ook heel goed aan."

Waar Grutters in het stadhuis bekend staat als een dossiervreter, heeft Broeren vooral de reputatie van straatvechter die niet wegloopt voor stevige debatten en overal in Nijmegen zijn weg weet. "Daar zit ook mijn grootste kracht", reageert Broeren. "Mensen weten mij te vinden en ik neem ze serieus."

Twee nieuwkomers
Op de verkiezingslijst van de Stadspartij staan ook twee opvallende nieuwkomers: Ralf Nieuwenhuijsen (bekend van Kamerbreed, een bewonersplatform dat ageert tegen illegale kamerbewoning) en nachtburgemeester Cees de Beer worden ook verkiesbaar als raadslid.

Bron: De Gelderlander, Stephen Friedrichs 21-06-21
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.