• Home
  • Nieuws
  • Stadspartij Nijmegen gaat voor een trots, vrij én sociaal Nijmegen

Stadspartij Nijmegen gaat voor een trots, vrij én sociaal Nijmegen

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Stadspartij Nijmegen gaat voor een trots, vrij én sociaal Nijmegen

Een trots, vrij én sociaal Nijmegen. Wij fixen het! Dat is het motto van Stadspartij Nijmegen tot aan 2026 dat prijkt op de voorpagina van diens verkiezingsprogramma, dat in januari door de stadspartijleden is vastgesteld. Veertig kandidaten gaan gezamenlijk de strijd aan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart. Lijst vol levenswijsheid Dit gebeurt onder leiding van twee lijsttrekkers: 'politiek leider' Wendy Grutters en 'politiek strijder' Jean-Paul Broeren. Met trots presenteren zij nu de volledige kandidatenlijst. "Wederom is gezocht naar betrokken Nijmegenaren die met de poten in de figuurlijke klei staan", aldus Grutters en Broeren. "We vinden het belangrijk dat de gemeenteraad gevoed wordt door levenswijsheid en ervaringen uit de praktijk. Al onze leden zijn op een of andere manier actief om de stad, ook buiten hun werk om, net een beetje mooier te maken. Van jeugdtrainer tot goede-doelen-ambassadeur, van isolatietechnicus tot winkeleigenaar, van nachtburgemeester tot gelauwerde oorlogsveteraan. Het staat er allemaal op", concluderen de twee lijsttrekkers. "Het is een mooie mix van Nijmegenaren met het 'rood swert hert' op de goede plek".

No-nonsense politiek
Stadspartij Nijmegen wil met no-nonsense politiek zorgen voor een meer oplossingsgerichte gemeente, die trots is op haar afkomst en cultuur, pal staat voor sociaal beleid, Nijmegenaren de ruimte laat zich te ontplooien en niet vrijheden inperkt door betutteling. De partij vindt het belangrijk dat de gemeenteraad niet alleen bestaat uit mensen met een theoretische opleiding maar ook praktisch geschoolden deel uitmaken van de Nijmeegse volksvertegenwoordiging. Bij de selectie van kandidaat-raadsleden is bijzondere aandacht uitgegaan naar een brede mix aan opleidingsniveaus en achtergronden.

Bekende en nieuwe Nijmeegse namen
Op de lijst staan veel bekende namen die al eerder op de lijst van Stadspartij Nijmegen stonden, zoals Gerard van Groningen, oprichter van de Vierdaagsefeesten, en NEC coryfee Frans Paymans. Opvallend zijn ook enkele bekende nieuwe namen, zoals Theo Eikmans, zoon van Graodus fan Nimwegen, en spoken word artiest en nachtburgemeester Cees de Beer.

Bekijk hier de volledige kandidatenlijst en het nieuwe verkiezingsprogramma.
Lees meer over: Mededelingen, Uit de fractie.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid